Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
7 Μαρτίου 2019 12:00

Η Huawei άσκησε αγωγή εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F9bcaabc43439a4efb2b0c8e0f1ab1548 XL

Ο κινεζικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Huawei προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης επειδή η Ουάσινγκτον απαγόρευσε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Ο κινεζικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Huawei προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης επειδή η Ουάσινγκτον απαγόρευσε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με την αγωγή, οι ΗΠΑ δεν έδωσαν επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν την απόφαση αυτή, ενώ η Huawei απορρίπτει και τους ισχυρισμούς ότι συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση.

«Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν προσέφερε ποτέ το παραμικρό στοιχείο για να δικαιολογήσει τους περιορισμούς που επέβαλε στη χρήση των προϊόντων της Huawei. Ως προσήκον και έσχατο μέσο είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε νομική δράση», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Γκούο Πινγκ ένας από τους εναλλασσόμενους προέδρους της εταιρείας.

«Η απαγόρευση αυτή δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά επίσης εμποδίζει την Huawei από το να συμμετάσχει στον δίκαιο ανταγωνισμό, βλάπτοντας τελικά τους Αμερικανούς καταναλωτές», πρόσθεσε.

«Αν αποσυρθεί αυτό ο νόμος, όπως θα πρέπει, η Huawei θα μπορέσει να προσφέρει στις ΗΠΑ πιο προηγμένες τεχνολογίες και να τις βοηθήσει να κατασκευάσουν καλύτερα δίκτυο 5G», τόνισε ο Γκούο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο ιδιωτικός κινεζικός όμιλος θα ζητήσει αποζημίωση και τόκους για τη ζημία που υπέστη εξαιτίας των «αντισυνταγματικών» περιορισμών που του επιβλήθηκαν.

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν χάνει καμία ευκαιρία να σπιλώνει την εταιρεία», κατήγγειλε ο Γκούο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε στην έδρα του ομίλου στη Σενζέν.

Εξάλλου ο Γκούο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παραβίασαν τους σέρβερ της εταιρείας και έκλεψαν μέιλ και κωδικούς.

Οι ΗΠΑ έχουν θέσει περιορισμούς στη χρήση των προϊόντων του κινεζικού ομίλου εξαιτίας ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια, ενώ έχει απαγορεύσει στην Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου 5G στο αμερικανικό έδαφος. Παράλληλα η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στους εταίρους της να λάβουν αντίστοιχα μέτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Huawei για να κατασκοπεύσει άλλες χώρες και να προκαλέσει προβλήματα στις επικοινωνίες.

Η αγωγή αυτή αποτελεί μέρος της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλει τους τελευταίους μήνες η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα της ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό ο 74χρονος ιδρυτής της εταιρείας, ο Ρεν Ζένγκφέι, έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...