diagonismos
Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 | 11:23

Οι χρήστες Android πρέπει να επιλέγουν πολύ προσεκτικά τα security app που χρησιμοποιούν.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών AV-Comparatives χρησιμοποίησε 2.000 από τα πιο συνηθισμένα, «in the wild», δείγματα κακόβουλου λογισμικού που στοχεύουν Android συσκευές, για να εξετάσει την αποτελεσματικότητα των περίπου 250 εφαρμογών στο Google Play
Ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών AV-Comparatives χρησιμοποίησε 2.000 από τα πιο συνηθισμένα, «in the wild», δείγματα κακόβουλου λογισμικού που στοχεύουν Android συσκευές, για να εξετάσει την αποτελεσματικότητα των περίπου 250 εφαρμογών στο Google Play, που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν συσκευές Android από τις απειλές του κυβερνοχώρου. Μονάχα 80 εφαρμογές ανταποκρίθηκαν στις βασικές απαιτήσεις των δοκιμών, ανιχνεύοντας κατ’ ελάχιστο το 30 τοις εκατό των απειλών και, παράλληλα, καταγράφοντας μηδενικά false positives για μερικές από τις πιο δημοφιλείς και ασφαλείς εφαρμογές στο Google Play. Συνολικά, μόνο 23 εφαρμογές κατέγραψαν 100 τοις εκατό επιτυχία στην ανίχνευση του κακόβουλου κώδικα.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών του AV-Comparatives επιβεβαιώνει και ο Tomáš Foltýn, Security Writer στην ESET: «Στο Google Play υπάρχουν πολλές εφαρμογές μεταμφιεσμένες ως λύσεις ασφάλειας…Αντί να κρατούν τις συσκευές ασφαλείς από Trojans, ransomware και άλλες απειλές, στην πραγματικότητα ταλαιπωρούν τους χρήστες με ανεπιθύμητες διαφημίσεις».

Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση του AV-Comparatives, υπάρχει μία ομάδα προγραμματιστών, οι «hobby developers», που αντί να αναπτύσσουν αξιόπιστες λύσεις ασφαλείας, επικεντρώνονται στην ανάπτυξη εφαρμογών με στόχο το κέρδος, ή για λόγους δημοσιότητας. Ο οργανισμός επισημαίνει ακόμη, ότι οι αξιολογήσεις χρηστών και/ή ο αριθμός των λήψεων δεν αποτελούν απαραίτητα κατάλληλους δείκτες σχετικά με την αξιοπιστία μίας εφαρμογής. «Οι περισσότερες από τις 250 εφαρμογές που εξετάσαμε εμφάνιζαν υψηλή βαθμολογία στο κατάστημα Google Play. Ομοίως, μια πλαστή εφαρμογή μπορεί να έχει εγκατασταθεί πολλές φορές πριν διαπιστωθεί ότι είναι απάτη».

Σε σχετικό άρθρο του στο WeliveSecurity, ο Tomáš Foltýn συμβουλεύει τους χρήστες Android να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το security app που θα εγκαταστήσουν στη συσκευή τους. Σύμφωνα με τον Foltýn, ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν ασφαλείς οι χρήστες τόσο από malware όσο και από κακόβουλες εφαρμογές, είναι να χρησιμοποιούν μόνο αξιόπιστες εφαρμογές από γνωστούς κατασκευαστές, που διαθέτουν εμπειρία και αποδεδειγμένα αποτελέσματα στο χώρο του mobile security.
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 101

Τεύχος 101

17-03-2020

Security Report, Τεύχος 101

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Jamming σε ασύρματα συστήματα συναγερμού. Τα ασύρματα οικιακά συστήματα ασφαλείας, αρχίζουν και γίνονται όλο και δημοφιλέστερα, ακόμα και για τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Δυστυχώς όμως, όσο αυξάνεται η τεχνολογία, άλλο τόσο αυξάνονται και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να εισέλθουν σε μία κατοικία. Οι επιθέσεις παρεμβολών ή παρακώλυσης επικοινωνιών, γνωστές και ως jamming, είναι οι επιθέσεις που σκόπιμα ή μη προκαλούνται στο σήμα του πομπού, το...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.