Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 | 11:40

Εθνικό σύστημα “έξυπνης” στάθμευσης αποκτά η Ελλάδα

Περί τις 20.000 “έξυπνες” θέσεις στάθμευσης θα αποκτήσουν, σε πρώτη φάση, μια σειρά δήμων ανά την Ελλάδα μέσα από το έργο “Διαμόρφωση Στρατηγικής για τις “έξυπνες” πόλεις και υλοποίηση Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Στάθμευσης”.

Περί τις 20.000 “έξυπνες” θέσεις στάθμευσης θα αποκτήσουν, σε πρώτη φάση, μια σειρά δήμων ανά την Ελλάδα μέσα από το έργο “Διαμόρφωση Στρατηγικής για τις “έξυπνες” πόλεις και υλοποίηση Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Στάθμευσης”. Την προκήρυξη του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του σχετικού έργου, προϋπολογισμού €20 εκατ. ευρώ, δημοσίευσε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Τo Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Στάθμευσης θα εφαρμοστεί - σε πρώτη φάση - πιλοτικά σε 20.000 θέσεις στάθμευσης σε πόλεις ολόκληρης της χώρας, με πολλαπλά οφέλη για τους Δήμους, τους κατοίκους, τα άτομα με αναπηρία και τους επαγγελματίες. Τεχνολογικά, το έργο στηρίζεται σε καινοτόμες λύσεις, που βασίζονται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αισθητήρες στάθμευσης που ελέγχουν τη θέση στάθμευσης και μπορούν να τοποθετηθούν στο οδόστρωμα ή το πεζοδρόμιο. Επίσης, τεχνολογία Geo-Location, η οποία κατευθύνει τον οδηγό στην ελεύθερη θέση στάθμευσης μέσω smartphone και τον ενημερώνει για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καιρικά φαινόμενα ή/και τρέχουσες δραστηριότητες του Δήμου.

Με την ίδια τεχνολογία θα ειδοποιείται η αρμόδια δημοτική υπηρεσία για παράνομη κατάληψη της θέσης στάθμευσης: ο δημοτικός αστυνομικός θα λαμβάνει στο PDA του αυτόματα εντολές για παράνομη στάθμευση, για την περιοχή επέμβασης του και μόνο, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι μετακινήσεις του και να γίνεται γρήγορα η έκδοση κλήσης σε περίπτωση παράβασης. Επίσης, στο πλαίσιο του έργου και με τη χρήση τεχνολογίας Loyalty Scheme θα προβλέπονται ενέργειες επιβράβευσης για όσους χρησιμοποιούν το σύστημα συχνά, ενισχύουν τη σχέση του Δήμου με τους πολίτες, αλλά και την εικόνα του συστήματος σε νέους χρήστες.

Ψηφιακές πληρωμές
Το έργο του “έξυπνου” πάρκινγκ προβλέπει εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής (εφαρμογές smartphone, αγορά προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης μέσω sms ή κάρτας). Στο πλαίσιο του έργου, μάλιστα, θα υπάρξει πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού των ΟΤΑ, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για την επιτυχή εφαρμογή του καινοτόμου έργου. “Με όχημα τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και οδηγό την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, προχωράμε, σε στενή συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην ψηφιακή αναβάθμιση των πόλεων μας, προς όφελος των πολιτών”, σχολίασε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιος Ράλλης, ανέφερε: “Η ψηφιακή αναβάθμιση των πόλεων συντελείται με τρόπο συνεκτικό, στρατηγικά σχεδιασμένο και τεχνολογικά άρτιο, δίνοντας έμφαση στο να γίνουν οι πόλεις ανοιχτές, προσβάσιμες και φιλικές σε όλους και φυσικά στα άτομα με αναπηρία. Ιδιαίτερα στις περιοχές των αστικών και εμπορικών κέντρων, η καλή λειτουργία των Συστημάτων Ελεγχόμενης Στάθμευσης αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο, που προσδιορίζει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών στις σύγχρονες πόλεις”.

Πηγή: sepe.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 93

Τεύχος 93

22-07-2019

Security Report, Τεύχος 93

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα, η διεθνής έκθεση του Λονδίνου «IFSEC INTERNATIONAL 2019». Η δημοσιογραφική ομάδα του Security Report έδωσε δυναμικά το παρόν για ακόμη μία χρονιά στον εκθεσιακό χώρο του ExCeL με αφορμή τη μεγαλύτερη έκθεση συστημάτων ασφαλείας. Η διεθνής έκθεση του Λονδίνου άνοιξε τις πύλες της στις 18 Ιουνίου και κάλυψε με απόλυτη επιτυχία όλες τις πτυχές του κλάδου της ασφάλειας, όπως την βιντεοεπιτήρηση, την περιμετρική ασφάλεια, τον συναγε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.