Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 | 11:13

Υπό ψηφιακό μετασχηματισμό το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τη νέα ψηφιακή τεχνολογία και τα οφέλη της φιλοδοξεί να φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοφιλούς αθλήματος.

Τη νέα ψηφιακή τεχνολογία και τα οφέλη της φιλοδοξεί να φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοφιλούς αθλήματος. Μία πρώτη δράση για την ψηφιοποίηση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας είναι ο εξοπλισμός του αθλήματος με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και ειδικότερα με το σύστημα Video Assistant Referee (VAR), που υποβοηθά τις διαιτητικές αποφάσεις με τη χρήση βίντεο, αποκτά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αντικείμενο του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ» είναι ο εκσυγχρονισμός του ποδοσφαίρου και η αναβάθμιση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του αθλήματος. Πρόκειται για ένα αμιγώς ψηφιακό οριζόντιο έργο, για τις ανάγκες του οποίου 16 γήπεδα θα εξοπλιστούν με οπτική ίνα και θα συνδεθούν με ένα Κέντρο Επιχειρήσεων και με μια μεγάλη κεντρική υποδομή. Στο πλαίσιο της υλοποίησής του έργου προβλέπεται η δημιουργία οπτικοακουστικού αποθετηρίου αγώνων ποδοσφαίρου για εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και ενημερωτικούς σκοπούς. Το αποθετήριο θα έχει τη δυνατότητα προβολής, διαχείρισης και “έξυπνης” αναζήτησης όλων των αρχείων, καθώς και επεξεργασίας και προώθησης του περιεχομένου με εύχρηστο τρόπο σε όλες τις συσκευές. Το VAR θα συμβάλλει επίσης στην πράξη εκπαίδευση των διαιτητών στη χρήση της τεχνολογίας, στην ανάλυση βίντεο, στην εφαρμογή αποτελεσματικής σειράς ανασκόπησης, στα πρωτόκολλα επικοινωνίας, στα πρωτόκολλα τοποθέτησης, μετακίνησης και ευθύνης κατά τη διάρκεια μιας επανεξέτασης και στην αξιοποίηση του οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Χθες υπογράφηκε η σύμβαση για την εισαγωγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο του συστήματος VAR, το οποίο θα παρέχει ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες στην ΕΠΟ. Να σημειωθεί ότι το σύστημα VAR είναι πλέον αποδεκτό σε παγκόσμιο επίπεδο από τη διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), που έχει ορίσει συγκεκριμένες προδιαγραφές για την εφαρμογή του στα πρωταθλήματα. Τη σχετική σύμβαση για το έργο υπέγραψαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νίκος Παππάς, με το ανάδοχο σχήμα (κοινοπραξία των εταιρειών Medialuso και InDigital), παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γιώργου Βασιλειάδη, του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιου Ράλλη, και του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), κ. Βαγγέλη Γραμμένου. “Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ποδοσφαίρου είναι κομμάτι της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής, η οποία ακουμπά όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας. Πρόκειται για μια στρατηγική η οποία φροντίζει να διαχέονται οι νέες τεχνολογίες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, με τρόπο δίκαιο» τόνισε ο κ. Παππάς.

sepe.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 93

Τεύχος 93

22-07-2019

Security Report, Τεύχος 93

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα, η διεθνής έκθεση του Λονδίνου «IFSEC INTERNATIONAL 2019». Η δημοσιογραφική ομάδα του Security Report έδωσε δυναμικά το παρόν για ακόμη μία χρονιά στον εκθεσιακό χώρο του ExCeL με αφορμή τη μεγαλύτερη έκθεση συστημάτων ασφαλείας. Η διεθνής έκθεση του Λονδίνου άνοιξε τις πύλες της στις 18 Ιουνίου και κάλυψε με απόλυτη επιτυχία όλες τις πτυχές του κλάδου της ασφάλειας, όπως την βιντεοεπιτήρηση, την περιμετρική ασφάλεια, τον συναγε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.