Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 | 14:46

ΑΠΔΠΧ: Σοβαρή ευπάθεια ασφάλειας στο WhatsApp

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προτρέπει τους χρήστες της εφαρμογής WhatsApp να ακολουθήσουν τις συμβουλές που περιλαμβάνονται στην ακόλουθη δήλωση, την οποία εξέδωσε η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προτρέπει τους χρήστες της εφαρμογής WhatsApp να ακολουθήσουν τις συμβουλές που περιλαμβάνονται στην ακόλουθη δήλωση, την οποία εξέδωσε η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων σχετικά με περιστατικό ασφαλείας στη WhatsApp:

Δήλωση Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (ΕΠΔ) - Περιστατικό ασφάλειας στην WhatsApp

14 Μαΐου 2019

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (ΕΠΔ) ενημερώθηκε (Δευτέρα βράδυ 13 Μαΐου 2019) από την WhatsApp Ireland για σοβαρή ευπάθεια ασφάλειας στην εφαρμογή WhatsApp. Η ΕΠΔ κατανοεί ότι η ευπάθεια ενδέχεται να έδωσε τη δυνατότητα σε κακόβουλο χρήστη να εγκαταστήσει μη εγκεκριμένο λογισμικό και να έχει πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή WhatsApp.Προς το παρόν, η WhatsApp δεν έχει ενημερώσει την ΕΠΔ για την υπόθεση βάσει του Άρθρου 33 (Γνωστοποίηση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων) του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, καθώς η WhatsApp διερευνά ακόμη το κατά πόσον έχουν επηρεαστεί τυχόν δεδομένα χρηστών της εφαρμογής WhatsApp εντός ΕΕ ως αποτέλεσμα αυτού του συμβάντος.Καθώς παραμένει η πιθανότητα κάποιοι χρήστες εντός ΕΕ να έχουν επηρεαστεί και ενόψει της αντιλαμβανόμενης σοβαρότητας του περιστατικού, καλούνται όλοι οι χρήστες της εφαρμογής WhatsApp να διασφαλίσουν ότι έχουν εγκατεστημένη στη συσκευή τους την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής WhatsApp, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω του Apple Store ή του Google Play Store.

πηγή: lawspot.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, τεύχος 91

Τεύχος 91

21-05-2019

Security Report, τεύχος 91

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα, τα Universal GSM/GPRS modules της ελληνικής αγοράς. Σήμερα, οι μονάδες GSM/GPRS αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συναγερμού, καθώς εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη επικοινωνία του συστήματός με το Κέντρο Λήψης Σημάτων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο για οποιοδήποτε συμβάν. Διαβάστε στο αφιέρωμα του περιοδικού το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των Universal GSM/GPRS συσκευών. Η ομάδα της KEEP...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.