Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 | 13:57

UAS: Το drone νάνος που θα «τρυπώνει» παντού

Εκπαιδευτικό μάθημα για το πρώτο προσωπικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAS) του αμερικανικού στρατού, το οποίο είναι γνωστό ως nano drone, ξεκινάει στο Fort Bragg των ΗΠΑ.

Εκπαιδευτικό μάθημα για το πρώτο προσωπικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAS) του αμερικανικού στρατού, το οποίο είναι γνωστό ως nano drone, ξεκινάει στο Fort Bragg των ΗΠΑ.

Οι μεθητευόμενοι ξεκίνησαν ANOμε την απογραφή και έλαβαν το σύστημα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Εκπαιδεύτηκαν επίσης μέσω διδασκαλίας στην τάξη, σχετικά με τις δυνατότητες του συστήματος, τους ελέγχους του και τον τρόπο λειτουργίας του.

Στη συνέχεια έλαβαν οδηγίες χρήσης για την εκπαίδευση του συστήματος και πέταξαν το drone σύμφωνα με διάφορα σενάρια που κορυφώθηκαν σε μια άσκηση που δοκιμάζει όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό θα είναι το πρώτο προσωπικό UAS που θα αναπτυχθεί μέσα σε μια μονάδα του Στρατού.

Η τεχνολογία του New Army, όπως τα SBS, μετριάζουν τις μελλοντικές απώλειες ζωής και τραυματισμούς, αναλαμβάνοντας άκρως επικύνδινες αποστολές, όπως είναι η λήψη πληροφορών αναγνώρισης ή εργασίες εκκαθάρισης της διαδρομής. Ο ΠΕΟ Στρατιώτης παραδίδει στους Στρατιώτες μας συστήματα και εξοπλισμό όπως αυτό, ώστε να παραμείνει αποφασιστική και κυρίαρχη σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το UAS είναι μέρος του προγράμματος SBS του PEO Soldier και αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα. Το σύστημα ελέγχου εδάφους, το οποίο αποτελείται από σταθμό βάσης με χειριστήριο και μονάδα απεικόνισης και δύο οχήματα αέρος (ένα για την ημέρα και ένα για τη νύχτα). Η οθόνη λειτουργεί ως το κύριο σημείο αλληλεπίδρασης των στρατιωτών με το σύστημα, ενώ τα ιπτάμενα σκάφη είναι μικροσκοπικά, πολύ ευέλικτα και ειδικά σχεδιασμένα για πτήσεις αναγνώρισης τόσο σε προμελετημένη διαδρομή όσο και σε άγνωστη.


Απόλυτη ικανοποίηση στο επιτελείο των Αμερικανών

«Αυτό το σύστημα είναι κάτι καινούργιο που το προσωπικό μας δεν έχει δει ποτέ πριν, οπότε είναι πολύ ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε και να το φτάσουμε στα όριά του πριν το χρησιμοποιήσουμε σε πραγματικές συνθήκες» δήλωσε ο Dalton Kruse, ένας από τους εκπαιδευόμενους στο σύστημα. «Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν πετάξει ποτέ ένα drone πριν, αλλά αυτή η εκπαίδευση μας έδωσε την αυτοπεποίθηση και τη γνώση για να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα. Ήταν εύκολο τόσο στην απογείωσή του όσο και στην πτήση το, πολύ φιλικό προς το χρήστη, και μπορώ ήδη να πω ότι αυτό το σύστημα θα ωφελήσει την μονάδα μου. »

H δυνατότητα να έχει η κάθε μονάδα το δικό της UAS διευκολύνει την αναγνώριση της κατάστασης από τους στρατιώτες όταν βρίσκονται σε κάλυψη ή και χωρίς κάλυψη περιορίζοντας τους κινδύνους για τους στρατιώτες.

Ο John Paul Kruszewski, μηχανικός των μη επανδρωμένων συστημάτων στο Στρατιωτικό Κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών (CCDC SC), παρομοιάζει το σύστημα με ένα κινούμενο ζευγάρι κιάλια. «Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα, οι στρατιώτες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το επιχειρησιακό περιβάλλον τους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να τις υλοποιούν πιο γρήγορα από ποτέ. Κάνει τους στρατιώτες πιο αποτελεσματικούς μειώνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους των τακτικών τους ».

«Είναι η αρχή μιας εποχής όπου κάθε ομάδα θα έχει όραμα πέρα ​​από την οπτική επαφή», δήλωσε ο Nathan Heslink, Βοηθός Διευθυντή Προγράμματος, SBS, PEO Soldier. «Η ομάδα δεν θα έχει κανένα νεκρό χώρο στον τομέα των δραστηριοτήτων της και αυτό επιτρέπει στους στρατιώτες να ανιχνεύουν απειλές νωρίτερα από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανότερο οι στρατιώτες να μην υποστούν βλάβη κατά τη διάρκεια των αποστολών τους».

πηγή: www.onalert.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.