Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 | 11:22

Μ.Βρετανία: Σύστημα καταγραφής θορύβου σε κάμερες της Τροχαίας

Το Υπουργείο Μεταφορών της Μ.Βρετανίας θα θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία ένα νέο σύστημα καταγραφής θορύβου με κάμερα, η οποία θα εντοπίζει τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που ξεπερνούν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια της νομοθεσίας.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Μ.Βρετανίας θα θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία ένα νέο σύστημα καταγραφής θορύβου με κάμερα, η οποία θα εντοπίζει τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που ξεπερνούν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια της νομοθεσίας.

Η συσκευή θα μετρά το επίπεδο θορύβου των διερχόμενων οχημάτων συνυπολογίζοντας την απόσταση και την ταχύτητά τους, καταγράφοντας τους παραβάτες μέσω αναγνώρισης πινακίδων. Οι "κάμερες ήχου" που ακόμα βρίσκονται σε δοκιμαστική φάση, θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της χώρας μέσα στους επόμενους επτά μήνες και αν η δοκιμή είναι επιτυχημένη, η χρήση τους θα επεκταθεί.

Η νομοθεσία ορίζει τα 74 decibels ως το ανώτατο επιτρεπτό όριο θορύβου για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές που κατασκευάστηκαν μετά το 2016. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα υπερβολικά θορυβώδη αυτοκίνητα δημιουργούν πρόβλημα στους κατοίκους των αγροτικών περιοχών με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί της τροχαίας λειτουργούσαν ενστικτωδώς στο θέμα του θορύβου, όμως μέσω της τεχνολογίας αυτό θα αλλάξει και πλέον θα είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να ξεφύγει από το γράμμα του νόμου.

Όπως δήλωσε ο Chris Grayling, γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών: « Η δοκιμή δεν στοχεύει στους νομοταγείς οδηγούς αλλά σε αυτούς που παραβιάζουν τους κανονισμούς. Όλα τα οχήματα πρέπει να πληρούν αυστηρές προδιαγραφές θορύβου πριν κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Κατά τη διάρκεια του service, η εξάτμιση και το τελικό καζανάκι πρέπει να συντηρούνται σε καλή κατάσταση και να μην δέχονται επεμβάσεις για αύξηση της έντασης του θορύβου.»

πηγή: drive.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 93

Τεύχος 93

22-07-2019

Security Report, Τεύχος 93

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα, η διεθνής έκθεση του Λονδίνου «IFSEC INTERNATIONAL 2019». Η δημοσιογραφική ομάδα του Security Report έδωσε δυναμικά το παρόν για ακόμη μία χρονιά στον εκθεσιακό χώρο του ExCeL με αφορμή τη μεγαλύτερη έκθεση συστημάτων ασφαλείας. Η διεθνής έκθεση του Λονδίνου άνοιξε τις πύλες της στις 18 Ιουνίου και κάλυψε με απόλυτη επιτυχία όλες τις πτυχές του κλάδου της ασφάλειας, όπως την βιντεοεπιτήρηση, την περιμετρική ασφάλεια, τον συναγε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.