Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 | 13:21

Κωνσταντίνος Μασσέλος: H Tεχνητή Nοημοσύνη «πυλώνας» για την κυβερνοασφάλεια

H αξιοποίηση της τεχνολογίας της Tεχνητής Nοημοσύνης αλλά και των υπολογιστικών συστημάτων υπερ-υψηλής απόδοσης μπορεί να αναδειχθεί «πυλώνας» σε θέματα κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας των δικτύων, κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από τα botnets και τις Distributed Denial of Service (DDoS) επιθέσεις.

H αξιοποίηση της τεχνολογίας της Tεχνητής Nοημοσύνης αλλά και των υπολογιστικών συστημάτων υπερ-υψηλής απόδοσης μπορεί να αναδειχθεί  «πυλώνας»  σε θέματα κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας των δικτύων, κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από τα botnets και τις Distributed Denial of Service (DDoS) επιθέσεις.

Aυτό ήταν το βασικό θέμα που ανέλυσε ο Πρόεδρος της EETT καθηγητής Kωνσταντίνος Mασσέλος σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργανώθηκε στις Bρυξέλλες, από το International Centre for Parliamentary Studies των Hνωμένων Eθνών,με τη συμμετοχή ειδικών, στελεχών της Kομισιόν και εκπροσώπων πολλών χωρών της E.E.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Aντιπρόεδρος του Σώματος Eυρωπαίων Pυθμιστών (BEREC) για το 2019, ο Πρόεδρος της EETT  επιβλέπει μεταξύ άλλων την ομάδα εργασίας με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια στα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G).

https://www.dealnews.gr/
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 99

Τεύχος 99

22-01-2020

Security Report, Τεύχος 99

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Οι κορυφαίες anti-drone τεχνολογίες του σήμερα! Τα drones, αποτελούν τον τελευταίο καιρό ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης. Οι εν λόγω ιπτάμενες συσκευές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε διάφορους τομείς όπως το στρατό, τη γεωργία, την ενέργεια, την ασφάλεια, ακόμα και για τη μεταφορά πακέτων, ωστόσο μπορούν να αποτελέσουν απειλή αν δεν χρησιμοποιηθούν με τη δέουσα προσοχή… Αυτό έχει οδηγήσει στην εξέλιξη των anti-drone, τα οποία μπορεί να απ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.