Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
3 Ιουλίου 2019 10:41

Μπορούν τα smart ηχεία να χακαριστούν ;

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F711ec6a3ceff3bee8a4ac5be5e62ff70 XL

Τα smart ηχεία έχουν μπει στην ζωή μας δυναμική την τελευταία διετία, καθώς εταιρίες όπως η Sony, Samsung, η Google, η Amazon και άλλες έχουν εξελίξει τις λειτουργίες τους τόσο, που μπορούν κάνουν τα πάντα, όπως..

Τα smart ηχεία έχουν μπει στην ζωή μας δυναμική την τελευταία διετία, καθώς εταιρίες όπως η Sony, Samsung, η Google, η Amazon και άλλες έχουν εξελίξει τις λειτουργίες τους τόσο, που μπορούν κάνουν τα πάντα, όπως:

– Να σας λένε τον καιρό

– Να σας λένε την κίνηση στον δρόμο

– Να ορίζουν το ξυπνητήρι σας

– Να σας υπενθυμίζουν τις εργασίες σας και πολλά άλλα.

Αλλά, μπορεί αυτή η τόσο εξελιγμένη συσκευή να χακαριστεί;

Η απάντηση είναι ναι, καθώς οποιαδήποτε συσκευή η οποία συνδέεται στο Wi-Fi μπορεί να χακαριστεί.

Και το χειρότερο από όλα, είναι πως το χακάρισμα των συσκευών όπως smart ηχεία, smart ψυγεία, smart αφυγραντήρες κ.α. είναι πολύ εύκολο, καθώς δεν έχουν firewall ή άλλους μηχανισμούς ασφαλείας, όπως οι υπολογιστές.

 

10 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΗΣ

 

Προσέξτε τι συνδέετε

Από την στιγμή που το smart ηχείο σας συνδέεται στο ίδιο δίκτυο με άλλες συσκευές, όπως τα φώτα, ο θερμοστάτης, οι κάμερες, η τηλεόραση, το ψυγείο κ.α., θα ήταν σώφρον να μην συνδέσετε στο ίδιο δίκτυο τα πάντα, καθώς δεν θα ήταν καλό να σας επισκεφθεί ένας κλέφτης και απλά να σας απενεργοποιήσει τις κάμερες και τον συναγερμό και να μπει σπίτι σας ανενόχλητος.

Διαγράψτε τις εντολές

Πολλά smart ηχεία αποθηκεύουν στην μνήμη τους τις φωνητικές εντολές που τους έχετε δώσει, γι’ αυτό καλό είναι να τις διαγράφετε στο τέλος της ημέρας, ώστε αν κάποιος σας χακάρει το smart ηχείο, να μην έχει πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες που έχετε “εμπιστευτεί” στην προσωπική σας συσκευή.

Προσέξτε τι πληροφορίες μοιράζεστε

Αποφεύγετε να μοιράζεστε με το smart ηχείο σας, τους κωδικούς σας στα Social Media, τους κωδικούς των τραπεζικών καρτών σας και γενικά τις πολύ ευαίσθητες πληροφορίες σας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το smart ηχείο σας αποθηκεύει τις φωνητικές εντολές που του έχετε δώσει.

Κλείνετε το μικρόφωνο όταν δεν το χρησιμοποιείτε

Καλό θα ήταν όταν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλο το smart ηχείο σας, να απενεργοποιείτε το μικρόφωνο θέτοντας το στην σίγαση.

Φυσικά, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε πάλι οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

Κλειδώστε την λειτουργία αγοράς

Τα smart ηχεία έχουν την δυνατότητα να μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές, αφότου δώσετε εσείς την εντολή.

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος χακάρει το ηχείο σας, θα μπορεί να κάνει όποια αγορά θέλει αυτός, γι’ αυτό θα πρέπει να κλειδώσετε με κωδικό την λειτουργία αγορών του smart ηχείου σας.

Ελέγχετε τακτικά τα email σας

Όταν εγγράφεστε στην λειτουργία αγορών του smart ηχείου σας, θέτετε το email σας ως το μέσω αγορών, πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν αγοραστεί κάτι θα σας σταλεί απευθείας email.

Εάν σας έρθει email με απόδειξη αγοράς ενός προϊόντος που δεν έχετε αγοράσει εσείς, τότε θα ξέρετε ότι σας έχουν χακάρει.

Απενεργοποιήστε την λειτουργία αυτόματων πληρωμών

Το προσωπικό σας smart ηχείο έχει την δυνατότητα, εφόσον βάλετε τα τραπεζικά σας στοιχεία, να πληρώνει αυτόματα τους λογαριασμούς σας του ρεύματος, του νερού κ.α.

Αυτό αυτόματα σημαίνει πως κάποιος μπορεί να σας τραβήξει χρήματα, όποια στιγμή θέλει.

Χρησιμοποιείτε VPN και WPA2

Για να έχετε περισσότερη ασφάλεια, καλό είναι να χρησιμοποιείτε το κρυπτογραφημένο δίκτυο WPA2 και VPN, καθώς θεωρείται ένας από τους ασφαλής τρόπους να προστατευτείτε.

Ενεργοποιήστε την αναγνώριση φωνής

Τα smart ηχεία έχουν την δυνατότητα της αναγνώρισης φωνής, πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν κάποιος άγνωστος δώσει εντολή στο ηχείο σας, αυτό απλά δεν θα την εκτελέσει.

Θα εκτελεί εντολές μόνο όταν αναγνωρίζει την φωνή σας.

Δυναμώστε τους κωδικούς σας

Προστατέψτε το smart ηχείο σας, ορίζοντας πολύπλοκους κωδικούς που αποτελούνται από σύμβολα, γράμματα και αριθμούς, καθώς και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία εξακρίβωσης δύο παραγόντων, κατά την οποία απαιτούνται δύο τρόποι για να συνδεθείτε στην συσκευή και όχι απλά ένας κωδικός.

 

bitdefender.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...