Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 | 11:53

Η Εσθονία δημιούργησε την πρώτη «Πρεσβεία που αποτελείται αποκλειστικά από servers!

Σχεδόν όλες οι πρεσβείες στελεχώνουν έναν πρεσβευτή και άλλους διπλωματικούς αξιωματούχους, οι οποίοι επικεντρώνονται στην οικοδόμηση σχέσεων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών τους σε ξένες χώρες.
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Σχεδόν όλες οι πρεσβείες στελεχώνουν έναν πρεσβευτή και άλλους διπλωματικούς αξιωματούχους, οι οποίοι επικεντρώνονται στην οικοδόμηση σχέσεων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών τους σε ξένες χώρες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή της Εσθονίας να καθιερώσει μια πρεσβεία στο Λουξεμβούργο που κατοικείται αποκλειστικά από βάσεις δεδομένων και όχι από ανθρώπους είναι τόσο ασυνήθιστη! Τον Ιούνιο, η χώρα άρχισε να μετακινεί κεντρικούς server που διατηρούν ευαίσθητα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των κτηματολογίων και των μητρώων διάφορων επιχειρήσεων, σε ένα από τα πολύ ασφαλή κέντρα δεδομένων του Λουξεμβούργου, ανέφερε η NBC News. Η νέα "πρεσβεία δεδομένων" πιστεύεται ότι είναι η πρώτη του είδους της..

Η λογική που κρύβεται πίσω από την μετακίνηση των server, έγκειται στην επιθυμία της Εσθονίας να διασφαλίσει ότι τα πιο ευαίσθητα δεδομένα των πολιτών της δεν θα απειληθούν από τη Ρωσία, την οποία η κυβέρνηση της Εσθονίας πιστεύει ότι ήταν υπεύθυνη για μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων το 2007 που παρέλυσε τις υπηρεσίες διαδικτύου της χώρας. Τώρα, ακόμη και αν η Εσθονία υποστεί στρατιωτική επίθεση και οι κύριοι server της κλείσουν, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει τις βασικές της υπηρεσίες, σύμφωνα με τo NBC. Η Εσθονία αποτελεί μία αρκετά εξοικειωμένη χώρα με το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες. Η κυβέρνηση παρέχει στους πολίτες της μια ψηφιακή ταυτότητα που τους επιτρέπει να πληρώσουν φόρους, να ψηφίσουν και να ολοκληρώνουν διάφορες εργασίες-αγορές στο διαδίκτυο, πληροφορίες οι οποίες είναι αρκετά ευαίσθητες και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσουν σε λάθος χέρια.

Η συμφωνία της Εσθονίας με το Λουξεμβούργο, η οποία παρέχει στην Εσθονία πλήρη δικαιοδοσία για τα δεδομένα και εμποδίζει τους υπαλλήλους του Λουξεμβούργου να εισέλθουν αν δεν έχουν άδεια, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των δεδομένων τους. Το Μονακό προγραμματίζει ήδη μια παρόμοια κίνηση, αφού υπέγραψε συμφωνία με το Λουξεμβούργο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την NBC.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 95

Τεύχος 95

25-09-2019

Security Report, Τεύχος 95

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Paul Bennett International Sales Manager της CQR. Αυτό το μήνα το Security Report βρέθηκε στα γραφεία της GQ TECH S.A. στην Παιανία, για να συνομιλήσει από κοντά τον κ. Paul Bennett, International Sales Manager της CQR, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Συνέντευξη με την κα Λίλλυ Φιλοπούλου και τον κ. Παύλο Φιλόπουλο από την LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Το Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.