Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 | 10:57

Η αγορά της ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκε περαιτέρω το 2018

Εξαιρετικά εύρωστη παραμένει η παγκόσμια αγορά ψηφιακής ασφάλειας. Με τα περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας στο κυβερνοχώρο να αυξάνονται, επιχειρήσεις και πολίτες αυξάνουν τις δαπάνες για προϊόντα και υπηρεσίες cyber-security.

Εξαιρετικά εύρωστη παραμένει η παγκόσμια αγορά ψηφιακής ασφάλειας. Με τα περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας στο κυβερνοχώρο να αυξάνονται, επιχειρήσεις και πολίτες αυξάνουν τις δαπάνες για προϊόντα και υπηρεσίες cyber-security. Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακής ασφάλειας αυξήθηκαν το 2018 κατά 15%, με όλους τους κορυφαίους παρόχους να ενισχύουν τις επιδόσεις τους.

Ωστόσο, η εικόνα της αγοράς παραμένει ανομοιογενής, καθώς υπήρξαν εταιρείες του κλάδου που είδαν το 2018 ισχυρά διψήφια ποσοστά ανάπτυξης και άλλες, που πέτυχαν οριακά θετικούς ρυθμούς. Επίσης, η εικόνα είναι ανομοιογενής και σε γεωγραφικό επίπεδο, καθώς, για παράδειγμα, η αγορά της ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκε με ταχύτερους ρυθμούς στην Ευρώπη και στην Ασία, από ό,τι στη Βόρεια Αμερική. Επίσης, τα έσοδα από συνδρομές σε υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκαν με ταχύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αυτά για προϊόντα hardware.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας Analysys Mason (Cyber-Security της Trader της Analysys Mason), στην πρώτη θέση της λίστας με τις κορυφαίες δέκα εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας, από πλευράς εσόδων βρέθηκε το 2018 η Symantec, ο μεγαλύτερος πωλητής προϊόντων και υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, η εταιρεία είχε το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης των εσόδων της το 2018 (μόλις 0,3%). Η εταιρεία Splunk, από την άλλη, πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό αύξησης των εσόδων μεταξύ των εταιρειών του κλάδου (37,3% το 2018). Οι IBM και Palo Alto Networks, ο δεύτερος και τρίτος μεγαλύτερος προμηθευτής λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, πέτυχαν, επίσης, υψηλά ποσοστά αύξησης των εσόδων τους το 2018.

Τη λίστα με τις μεγαλύτερες - πάντα από πλευράς εσόδων - εταιρείες προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακής ασφάλειας συμπληρώνουν η Cisco στην τέταρτη θέση και η Check Point στην πέμπτη.

Ανά περιφέρεια
Στο μεταξύ, τα έσοδα της αγοράς ψηφιακής ασφάλειας από την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) αυξήθηκαν ταχύτερα το 2018, υπερβαίνοντας τα έσοδα από την περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού και από αυτήν της Βόρειας Αμερικής. Συγκεκριμένα, τα έσοδα στην περιοχή της EMEA ενισχύθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση το 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού ήταν 15% και 10% για τη Βόρεια Αμερική.

Τα έσοδα από συνδρομές σε υπηρεσίες ψηφιακής ασφάλειας (συμπεριλαμβανομένων των αδειών) ενισχύθηκαν, κατά μέσο όρο, κατά 30% το 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει έναν πολύ ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον αντίστοιχο που κατέγραψαν τα έσοδα από τις πωλήσεις προϊόντων hardware.

πηγή:sepe.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 95

Τεύχος 95

25-09-2019

Security Report, Τεύχος 95

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Paul Bennett International Sales Manager της CQR. Αυτό το μήνα το Security Report βρέθηκε στα γραφεία της GQ TECH S.A. στην Παιανία, για να συνομιλήσει από κοντά τον κ. Paul Bennett, International Sales Manager της CQR, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Συνέντευξη με την κα Λίλλυ Φιλοπούλου και τον κ. Παύλο Φιλόπουλο από την LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Το Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.