Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 | 11:12

Η παγκόσμια αγορά ΤΠΕ θα διευρυνθεί κατά 0,6% το 2019

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να “κλείσει” το 2019 η παγκόσμια αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με την αξία της να διευρύνεται κατά 0,6% σε σχέση με ένα χρόνο και να ανέρχεται σε $3,74 τρις.

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να “κλείσει” το 2019 η παγκόσμια αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με την αξία της να διευρύνεται κατά 0,6% σε σχέση με ένα χρόνο και να ανέρχεται σε $3,74 τρις. Η πρόβλεψη αυτή - σύμφωνα με την Gartner, στην οποία ανήκει - είναι αναθεωρημένη επί τα χείρω σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για άνοδο της αγοράς κατά 1,1% στο σύνολο του 2019. Για το 2020 η εκτίμηση είναι ότι η βιομηχανία ΤΠΕ θα διευρυνθεί εκ νέου, αυτή τη φορά κατά 3,7% με την αξία της να φθάνει τα $3,878 τρις.

Παρά την αβεβαιότητα, που τροφοδοτείται από τις φήμες για μια νέα παγκόσμια ύφεση, από το Brexit και από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, οι δαπάνες για ΤΠΕ θα παραμείνουν τελικά σταθερές το 2019.

Στο μεταξύ, ενώ υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη, σχεδόν όλες οι χώρες, που παρακολουθούνται από τη Gartner, θα δουν αύξηση των σχετικών δαπανών κατά την τρέχουσα χρήση.

Ο τομέας της αγοράς της Πληροφορικής με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη για το 2019 θα είναι αυτός λογισμικού για επιχειρήσεις, ο οποίος αναμένεται να ανέλθει στα $457 δις, πετυχαίνοντας άνοδο κατά 9% από τα $419 δις το 2018. Για το 2020, οι αναλυτές βάζουν τον πήχη του επιχειρηματικού λογισμικού στα $507 δις, που μεταφράζεται σε ποσοστιαία άνοδο κατά 10,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο τομέας των υπηρεσιών
Θετική πορεία αναμένεται να διαγράψει και η αγορά των υπηρεσιών ΙΤ, η οποία, για το σύνολο της φετινής χρήσης, θα έχει θετικό πρόσημο κατά 3,8%, με την αξία να υπερβαίνει το $1,031 τρις. Για το 2020, η πρόβλεψη είναι ότι η αγορά των υπηρεσιών ΙΤ θα κινηθεί επίσης ανοδικά φθάνοντας το $1,088 τρις.

Στον αντίποδα, οι δαπάνες σε παραδοσιακά τμήματα της αγοράς ΙΤ, όπως τα κέντρα δεδομένων, θα μειωθούν φέτος, ενώ το 2020 η αξία της αγοράς θα επανέλθει σε θετικό πρόσημο. Οι δαπάνες για Data Centers υπολογίζεται ότι θα μειωθούν το 2019 κατά 3,5% στα $203 δις, για να ενισχυθούν κατά 2,8% το 2020, φθάνοντας στα $208 δις.

Στην αγορά των συσκευών, το πρόσημο θα είναι επίσης αρνητικό κατά την τρέχουσα χρήση, ενώ, αντίθετα, οι σχετικές δαπάνες θα αυξηθούν το 2020. Για φέτος, η πρόβλεψη των αναλυτών είναι ότι η αξία της αγοράς των συσκευών θα υποχωρήσει κατά 4,3% στα $682 δις, ενώ για το επόμενο έτος θα κινηθεί ελαφρά ανοδικά, σημειώνοντας αύξηση 0,8%, που σε απόλυτα μεγέθη μεταφράζεται σε $688 δις.

 

πηγή: sepe.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 97

Τεύχος 97

20-11-2019

Security Report, Τεύχος 97

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. 6 τεχνολογίες που σημάδεψαν το 2019! Το 2019 φαίνεται πως ήταν μία χρονιά ορόσημο για τη βιομηχανία της ασφάλειας και τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η αναγνώριση προσώπου εκτόξευσαν τις μετοχές του τομέα της ασφάλειας και πλέον είναι αυτός που διαμορφώνει τις  εξελίξεις στην τεχνολογία! Προστατεύοντας τα σχολεία με λύσεις βιντεοπιτήρησης και τεχνητής νοημοσύνης. Το θέμα της ασφάλειας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κο...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.