Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 | 11:16

Τι είναι το FaceApp και ποιοι οι κίνδυνοι;

Διάσημοι, αθλητές, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, όλοι έχουν κατεβάσει την νέα viral εφαρμογή με το όνομα FaceApp, η οποία σου επιτρέπει με διάφορα εφέ που διαθέτει, να μετατρέπεσαι σε γέρο, σε νέο

Διάσημοι, αθλητές, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, όλοι έχουν κατεβάσει την νέα viral εφαρμογή με το όνομα FaceApp, η οποία σου επιτρέπει με διάφορα εφέ που διαθέτει, να μετατρέπεσαι σε γέρο, σε νέο, στο άλλο φύλο και γενικά να αλλάζεις το πρόσωπο σου.

Τα App store φαίνεται να έχουν στις πρώτες θέσεις την εφαρμογή, καθώς στο Play Store της Google έχει πάνω από 100 εκ.+ λήψεις με 4.5 αστέρια και στο App Store της Apple έχει πάνω από 1 εκ.+ λήψεις με 4.8 αστέρια.

Τι φοβούνται οι Αμερικάνοι για το FaceApp;
Στα μέσα του Ιουλίου, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, ανάρτησε το εξής μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter:

‘Κάντε κοινοποίηση όσοι έχετε χρησιμοποιήσει ή χρησιμοποιείτε το FaceApp διότι η NSA, η CIA και το FBI προειδοποιούν ότι η εφαρμογή είναι μια τεράστια πηγή διαρροής δεδομένων και παραβίασης της ιδιωτικότητας των χρηστών.’

Αυτό, προκύπτει από την λογική του ότι ανήκει από Ρωσική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα η εφαρμογή ζητάει πλήρη πρόσβαση στην φωτογραφίες και στα αρχεία σας.

Το 2015-2016 κάποιοι Ρώσσοι black hat χάκερς, χάκαραν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, ενώ τώρα όλοι οι προεδρικοί υποψήφιοι έχουν ενημερωθεί για να αποφύγουν να κατεβάσουν την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Άλλοι κρυμμένοι κίνδυνοι του FaceApp
Οι όροι χρήσης περιλαμβάνουν μια νομικά δεσμευτική σύμβαση, καθώς οι έρευνες λένε ότι ουσιαστικά κανείς δεν διαβάζει ποτέ τα μικρά γράμματα.

Αυτό είναι ανησυχητικό, δεδομένου ότι ο όρος 15 των όρων του FaceApp σας απαγορεύει να προβείτε σε νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας.

Ευτυχώς, μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτήν τη διάταξη αλλά έχετε μόνο 30 ημέρες από την εγγραφή για να το κάνετε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες της εφαρμογής έχουν ήδη αργήσει.

Μπορείτε να εξαιρεθείτε αποστέλλοντας γραπτή επιστολή στη διεύθυνση:

Wireless Lab OOO

16 Avtovskaya 401

Αγία Πετρούπολη, 198096, Ρωσία

Πρέπει να συμπεριλάβετε το πλήρες όνομά σας και να δηλώσετε σαφέστατα την πρόθεσή σας να εξαιρεθείτε από την υποχρεωτική διαιτησία.

Εάν το κάνετε αυτό, ισχύει ο κανονικός νόμος της Καλιφόρνιας και διατηρείτε το νόμιμο δικαίωμά σας να μηνύσετε την Wireless Lab, αν θέλετε.Η FaceApp λαμβάνει τα δικά της μέτρα ασφαλείας
Η FaceApp ισχυρίζεται πως διαγράφει αρκετές αποθηκευμένες φωτογραφίες από τους server της κάθε 48 ώρες και πως πολλοί χρήστες δεν συνδέονται μέσα.

‘Όλα τα προτερήματα και οι δυνατότητες του FaceApp, διατίθενται χωρίς να απαιτείται δημιουργία λογαριασμού, πράγμα το οποία σημαίνει πως το 99% των χρηστών δεν προσθέτουν τα προσωπικά τους στοιχεία, οπότε δεν υπάρχει καμία παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.’ - TechCrunch

 

bitdefender.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 93

Τεύχος 93

22-07-2019

Security Report, Τεύχος 93

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Αυγούστου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Κεντρικό θέμα αυτού του μήνα, η διεθνής έκθεση του Λονδίνου «IFSEC INTERNATIONAL 2019». Η δημοσιογραφική ομάδα του Security Report έδωσε δυναμικά το παρόν για ακόμη μία χρονιά στον εκθεσιακό χώρο του ExCeL με αφορμή τη μεγαλύτερη έκθεση συστημάτων ασφαλείας. Η διεθνής έκθεση του Λονδίνου άνοιξε τις πύλες της στις 18 Ιουνίου και κάλυψε με απόλυτη επιτυχία όλες τις πτυχές του κλάδου της ασφάλειας, όπως την βιντεοεπιτήρηση, την περιμετρική ασφάλεια, τον συναγε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.