Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019 | 10:45

Αυτόνομη στάθμευση χωρίς οδηγό απο Bosch και Daimler

Στην Στουτγάρδη και συγκεκριμένα στο γκαράζ στάθμευσης του μουσείου της Mercedes Benz, θα λειτουργήσει το πρώτο ρομποτικό πάρκινγκ στον κόσμο, όπου αυτόνομα οχήματα επιπέδου αυτονομίας 4

Στην Στουτγάρδη και συγκεκριμένα στο γκαράζ στάθμευσης του μουσείου της Mercedes Benz, θα λειτουργήσει το πρώτο ρομποτικό πάρκινγκ στον κόσμο, όπου αυτόνομα οχήματα επιπέδου αυτονομίας 4, θα μπορούν τόσο να κινούνται μόνα τους όσο και να σταθμεύουν χωρίς την ανθρώπινη επίβλεψη. Πρόκειται για μια πραγματική καινοτομία στον τομέα της αυτόνομης κινητικότητας, για την οποία Bosch και Daimler πήραν την έγκριση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές.

Η έγκριση αυτή δεν προέκυψε τυχαία, καθώς εξαρχής Bosch και Daimler έθεσαν το θέμα της ασφάλειας ως κορυφαία προτεραιότητα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημη έγκριση για πλήρως αυτόνομη οδήγηση χωρίς οδηγό, οι τοπικές αρχές επέβλεπαν το έργο από κοινού, με εμπειρογνώμονες της γερμανικής αρχής πιστοποίησης TÜV Rheinland. Η επίβλεψη είχε σκοπό να δοκιμαστεί και να αξιολογηθεί η ασφάλεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από την δημιουργία μιας απόλυτα ασφαλούς εφαρμογής που περνώντας από δοκιμές και εγκρίσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πέρα από αυτό το πιλοτικό έργο. Οι δημιουργοί της εφαρμογής καθόρισαν τον τρόπο, με τον οποίο το όχημα χωρίς οδηγό εντοπίζει τους πεζούς αλλά και άλλα αυτοκίνητα και σταματά με ασφάλεια όταν βρει εμπόδιο. Επιπλέον, εξασφάλισαν την ασφαλή επικοινωνία ανάμεσα στους αισθητήρες του χώρου στάθμευσης και τα συστήματα αυτονομίας των οχημάτων και τέλος φρόντισαν για την αξιόπιστη ενεργοποίηση των τεχνολογικών συστημάτων του οχήματος που δίνουν τις εντολές για τους απαιτούμενους ελιγμούς στάθμευσης.

Η διαδικασία παρκαρίσματος είναι απλή. Ο οδηγός αφήνει το αυτοκίνητο του στην είσοδο του γκαράζ, επιλέγει μια θέση στάθμευσης μέσω της εφαρμογής στο κινητό του και φεύγει. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο κατευθύνεται στη θέση στάθμευσης, αλλά και επιστρέφει, όταν έρθει η ώρα της παραλαβής στην είσοδο του γκαράζ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η διαδικασία βασίζεται στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στην έξυπνη υποδομή του γκαράζ στάθμευσης που παρέχεται από την Bosch και την τεχνολογία αυτοκίνησης της Mercedes-Benz. Οι μεν αισθητήρες της Bosch στο γκαράζ στάθμευσης ελέγχουν όλη την επιφάνεια του χώρου και παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την καθοδήγηση του αυτοκινήτου, τα δε τεχνολογικά συστήματα του αυτοκινήτου δίνουν τις εντολές για τους απαιτούμενους ελιγμούς στάθμευσης. Ως εκ τούτου, τα αυτοκίνητα μπορούν και κατευθύνονται μόνα τους ακόμη και σε ράμπες αλλά και μετακινούνται ανάμεσα στους ορόφους του γκαράζ στάθμευσης. Αν οι αισθητήρες υποδομής εντοπίσουν εμπόδιο, το αυτοκίνητο σταματά έγκαιρα.

Η Bosch, πρωτοπόρος στην αυτόνομη οδήγηση, με την ανάληψη του συγκεκριμένου project, ανοίγει τον δρόμο, ώστε η λειτουργία της αυτόνομης στάθμευσης να γίνει πιο μαζική στο μέλλον.

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 97

Τεύχος 97

20-11-2019

Security Report, Τεύχος 97

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. 6 τεχνολογίες που σημάδεψαν το 2019! Το 2019 φαίνεται πως ήταν μία χρονιά ορόσημο για τη βιομηχανία της ασφάλειας και τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η αναγνώριση προσώπου εκτόξευσαν τις μετοχές του τομέα της ασφάλειας και πλέον είναι αυτός που διαμορφώνει τις  εξελίξεις στην τεχνολογία! Προστατεύοντας τα σχολεία με λύσεις βιντεοπιτήρησης και τεχνητής νοημοσύνης. Το θέμα της ασφάλειας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κο...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.