Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Αυγούστου 2019 10:59

7 cybersecurity όροι που πρέπει να γνωρίζετε

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fa4facabd58cc8fffef6445357cd0b80e XL

Είναι αρκετά δύσκολο να είστε μπροστά από κάθε κυβερνοεπίθεση, αλλά το να μην γνωρίζετε ποια επίθεση είναι και πως ονομάζεται, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη στο να βρεθεί η λύση.

Είναι αρκετά δύσκολο να είστε μπροστά από κάθε κυβερνοεπίθεση, αλλά το να μην γνωρίζετε ποια επίθεση είναι και πως ονομάζεται, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη στο να βρεθεί η λύση.

Αυτές τις μέρες, όπου οι κυβερνοεγκληματίες έχουν εξελιχθεί και η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε που βαδίζετε και ακόμη πιο σημαντικό, να έχετε αξιόπιστες λύσεις για το τα κινητά και τους υπολογιστές.

Παρακάτω θα διαβάσετε ένα μικρό κυβερνολεξικό που θα σας βοηθήσει στο να μείνετε ασφαλής.

Botnet:
Ένα Botnet είναι ένα δίκτυο υπολογιστών που έχουν μολυνθεί από έναν ιό και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται μαζί για να εκτελέσουν επιθέσεις, όπως οι επιθέσεις DDoS ή εξόρυξη Bitcoin και η μαζική αποστολή spam email. Σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή που συνδέεται στο συγκεκριμένο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των router, μπορεί να μολυνθεί και να ενταχθεί σε ένα botnet χωρίς να το καταλάβει ο ιδιοκτήτης του.

Παραβίαση Δεδομένων:
Η παραβίαση δεδομένων γίνεται όταν ο κακόβουλος χρήστης επιτίθεται στο δίκτυο μίας εταιρείας και υποκλέπτει τα αρχεία της, όπως προσωπικές πληροφορίες, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και άλλα πολύτιμα δεδομένα. Τα κλεμμένα δεδομένα εν συνεχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό, πώληση στο Dark Web ή πώληση των αρχείων σε κάποιον ανταγωνιστή της εταιρείας που έχει πέσει θύμα.

Επίθεση Ddos:
Η επίθεση Ddos (Distributed Denial of Service) είναι μία επίθεση που απενεργοποιεί ένα δίκτυο. Αυτό επιτυγχάνεται όταν ο χάκερ, βάζει τα botnet να στείλουν πολλά πακέτα σύνδεσης σε μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα ο server να μην μπορεί να τα υποστηρίξει και αναγκαστικά να ρίξει την στοχευμένη ιστοσελίδα.

Επίθεση DNS:
Μία επίθεση DNS είναι μία επίθεση παρόμοια με την Ddos, απλώς στοχεύει συγκεκριμένα πρωτόκολλα και το διαθέσιμο hardware για να καταστρέψει ένα σύστημα που εκτελεί εισερχόμενα αιτήματα.

Mobile banking Trojans:
Φαίνεται πως εμπιστευτήκατε μία τραπεζική εφαρμογή από άγνωστο δημιουργό. Ο κακόβουλος χρήστης, έστησε τόσο καλά το περιβάλλον της εφαρμογής που σας ξεγέλασε και έτσι εσείς βάλατε τα τραπεζικά σας στοιχεία νομίζοντας πως είναι η νόμιμη εφαρμογή της τράπεζας σας.

Ανοιχτό Wi-Fi:
Τα κλειδωμένα δίκτυα είναι ασφαλείς σε σχέση με τα ανοιχτά δημόσια δίκτυα που όλοι μπαίνουν και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει. Ένας τρόπος που μπορείτε να προστατευτείτε είναι χρησιμοποιώντας VPN.

Phishing:
Η επίθεση phishing είναι μία επίθεση κατά την οποία ο κακόβουλος χρήστης, προσποιείτε κάποιο άλλο πρόσωπο ή εταιρεία με σκοπό να υποκλέψει τα στοιχεία σας, είτε είναι το όνομα σας, είτε η διεύθυνση, είτε τα τραπεζικά σας στοιχεία, με το phishing ο χάκερ έχει σκοπό να υποκλέψει τα πιο πολύτιμα δεδομένα σας.

bitdefender.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...