Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 | 12:40

Οι Γερμανοί θωρακίζουν τα αεροδρόμιά τους απέναντι στον κίνδυνο των drone

Η Γερμανία ετοιμάζει σχέδιο για την προστασία των αεροδρομίων της από τα μη επανδρωμένα αεροασκάφη, μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν τα drones στα αεροδρόμια του Γκάτγουικ και της Φρανκφούρτης.

Η Γερμανία ετοιμάζει σχέδιο για την προστασία των αεροδρομίων της από τα μη επανδρωμένα αεροασκάφη, μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν τα drones στα αεροδρόμια του Γκάτγουικ και της Φρανκφούρτης.

Tο υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας ανέθεσε στις Αρχές Ελέγχου της Εναέριας Κυκλοφορίας (DFS) να εκπονήσουν ένα σχέδιο δράσης, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, για την προστασία των αεροδρομίων από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναφέρει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Το κυβερνητικό όργανο, αρμόδιο για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου, θα εξασφαλίσει ότι όλα τα αεροδρόμια θα έχουν συστήματα για τον εντοπισμό των drone.

Εκπρόσωπος της Αρχής για τον Έλεγχο της κυκλοφορίας δήλωσε ότι βασικοί παράγοντες είναι «η αυξανόμενη παρουσία των drones κοντά στα αεροδρόμια» και τα «πρόσφατα γεγονότα με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προκάλεσαν μπλακ άουτ στις πτήσεις»

Η Γερμανία, πάντως, έχει θέσει περιορισμούς στην χρήση των drone, αφού δεν επιτρέπεται να πετούν σε απόσταση μικρότερη του 1,5 χιλιομέτρου από τα αεροδρόμια καθώς και από τους κεντρικούς δρόμους, τα δημόσια κτίρια, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τις φυλακές, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή από επιχειρήσεις διάσωσης.

 

Πηγή: https://sputniknews.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.