Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019 | 12:14

USB 4.0: Το νέο πρότυπο φέρνει ταχύτητες 40Gbps

Ο οργανισμός USB-IF (USB Implementers Forum) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ένα νέο πρότυπο "USB", το USB4.0, θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο οργανισμός USB-IF (USB Implementers Forum) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ένα νέο πρότυπο "USB", το USB4.0, θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Το USB 4 υπόσχεται πολλά και θα περιλαμβάνει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που θα φτάνουν το Thunderbolt 3, δηλαδή έως και τα 40 Gbps!

Το νέο πρότυπο USB 4 θα έχει τρία βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις USB(3.1/3.2).

Μέγιστη ταχύτητα: Το USB 4.0 θα μπορεί να παρέχει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως 40Gbps, δηλαδή ίδια με αυτήν της Thunderbolt 3 και διπλάσια από το USB 3.2 (20Gbps).

Συμβατότητα: Το εν λόγω πρότυπο θα είναι συμβατό και με συσκευές Thunderbolt 3, ενώ θα λειτουργεί με συσκευές και θύρες USB 3.0 και USB 2.0.

Καλύτερη κατανομή πόρων για βίντεο: Αν χρησιμοποιείτε θύρα USB 4 για τη μεταφορά βίντεο και δεδομένων, η θύρα θα κατανείμει το εύρος ζώνης ανάλογα. Έτσι, αν το βίντεο χρειάζεται μόνο το 20% του εύρους ζώνης για το βίντεο, το άλλο 80% θα είναι ελεύθερο για μεταφορά αρχείων από τον εξωτερικό δίσκο SSD.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.