Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 | 11:02

Χάνει έσοδα και όγκο πωλήσεων η παγκόσμια αγορά Servers

Αρνητική ήταν κατά το 2ο τρίμηνο του 2019, για πρώτη φορά από το 2016, η πορεία της παγκόσμιας αγοράς Servers, η οποία υπέστη απώλειες τόσο σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, όσο και σε αξία

Αρνητική ήταν κατά το 2ο τρίμηνο του 2019, για πρώτη φορά από το 2016, η πορεία της παγκόσμιας αγοράς Servers, η οποία υπέστη απώλειες τόσο σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, όσο και σε αξία. Τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς μειώθηκαν κατά 11,6% σε ετήσια βάση κατά το εξεταζόμενο διάστημα και διαμορφώθηκαν σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα από $20 δις. Σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, η αγορά υποχώρησε την ίδια περίοδο κατά 9,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, μετρώντας 2,7 εκατ. μονάδες στη διάρκεια του τριμήνου.

Όπως αναφέρει το “Worldwide Quarterly Server Tracker” της International Data Corporation (IDC), μετά από μια παρατεταμένη μεγέθυνση της συγκεκριμένης προϊοντικής αγοράς, που οδήγησε τις πωλήσεις Servers σε ιστορικά ύψη, η παγκόσμια αγορά μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από το 4ο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, όλες οι κατηγορίες Servers επηρεάστηκαν, με τα έσοδα να περιορίζονται σε κάθε επιμέρους υποκατηγορία της αγοράς. “Κατά το 2ο τρίμηνο η παγκόσμια αγορά Servers “είδε” την πρώτη συρρίκνωση πωλήσεων μετά από εννέα τρίμηνα. Πάντως, η σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο αδικεί ελαφρά την πορεία της αγοράς, η οποία το 2ο τρίμηνο του 2018 είχε γνωρίσει μια πρωτοφανή ανάπτυξη”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC. Και προσθέτουν: “ανεξάρτητα από τη δύσκολη σύγκριση, οι παράγοντες, που επηρεάζουν την αγορά, σχετίζονται με την επιβράδυνση των αγορών από τους προμηθευτές Cloud, καθώς και στη δυσθυμία των επιχειρήσεων για επενδύσεις εξαιτίας της μακροοικονομικής αβεβαιότητας”.

Οι πρωταγωνιστές
Η ανάλυση της IDC αποδίδει την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς Servers στην Dell Technologies και στη -συνένωση των δυνάμεων - HPE/New H3C Group με μερίδια εσόδων 19% και 18% αντίστοιχα. Πάντως, οι πωλήσεις της Dell μειώθηκαν κατά 13,0% σε ετήσια βάση, ενώ ο όμιλος HPE/New H3C “είδε” μείωση κατά 3,6% σε ετήσια βάση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Inspur/Inspur Power Systems, η οποία αύξησε τα έσοδα της κατά 32,3% σε ετήσια βάση. Lenovo και IBM βρέθηκαν στην τέταρτη θέση με μερίδια εσόδων 6,1% και 5,9% αντίστοιχα, με την πρώτη να χάνει έδαφος κατά 21,8% σε το εξεταζόμενο διάστημα και τη δεύτερη να ενισχύει τις δυνάμεις της κατά 27,4% σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ, η Dell βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως και όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων Servers, πετυχαίνοντας ρυθμό ανάπτυξης 17,8%.

Ανάπτυξη ανά περιοχή
Σε γεωγραφική βάση, ο Καναδάς ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή κατά το 2ο τρίμηνο του έτους για την αγορά των Servers με ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων κατά 13,4%. Στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA), η αγορά διευρύνθηκε κατά 2%, ενώ στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά 6,7% και στην περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού (πλην της Ιαπωνίας) συρρικνώθηκε κατά 8,1%.

Οι πωλήσεις Servers στις ΗΠΑ, επίσης, μειώθηκαν κατά 19,1%, ενώ η αντίστοιχη πτώση στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής ήταν κατά 34,2%. Τέλος, η Κίνα εμφάνισε πτώση των εσόδων κατά 8,7% στη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου.

 

sepe.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 98

Τεύχος 98

19-12-2019

Security Report, Τεύχος 98

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιανουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. SICUREZZA 2019. Η SICUREZZA 2019 άνοιξε τις πύλες της από τις 13 μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Rho Fiera Milano, φιλοξενώντας 619 εταιρίες από 37 διαφορετικές χώρες και χιλιάδες επισκέπτες. Το Security Report ταξίδεψε για ακόμα μία φορά στο Μιλάνο και σας μεταφέρει τις νέες τάσεις του κλάδου της ασφάλειας, αλλά και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από το CCTV, το συναγερμό, τον έλεγχο πρόσβασης και την πυρασφάλεια. Ειδικό Σύσ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.