Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 | 14:00

Ειδικό βραχίονα άμυνας και διαστήματος δημιουργεί η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Βραχίονα που θα αναλάβει θέματα άμυνας και διαστήματος, με στόχο την ανάπτυξη και χρηματοδότηση κοινών έργων, δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως προκύπτει από τις χθεσινές ανακοινώσεις της επερχόμενης προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η καινούργια Κομισιόν θα περιλαμβάνει γενική διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία θα υπάγεται στο χαρτοφυλάκιο της γαλλίδας επιτρόπου...

Βραχίονα που θα αναλάβει θέματα άμυνας και διαστήματος, με στόχο την ανάπτυξη και χρηματοδότηση κοινών έργων, δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως προκύπτει από τις χθεσινές ανακοινώσεις της επερχόμενης προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η καινούργια Κομισιόν θα περιλαμβάνει γενική διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία θα υπάγεται στο χαρτοφυλάκιο της γαλλίδας επιτρόπου Σιλβί Γκουλάρντ, συμμάχου του προέδρου Μακρόν.

Η σύσταση του αμυντικού βραχίονα προσέκρουε επί χρόνια στην αντίθεση του Ηνωμένου Βασίλειου, όμως ενόψει Brexit, Γαλλία και Γερμανία έχουν αποφασίσει να καλύψουν προβλήματα στην ευρωπαϊκή άμυνα μέσω κοινοτικών δράσεων.

Η ΕΕ έχει δεχτεί μεγάλη πίεση από την Ουάσιγκτον, ειδικά επί προεδρίας Τραμπ, ώστε να αναβαθμίσει τις αμυντικές δυνατότητές της, ενώ συνάμα παρακολουθεί τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα να επενδύουν σε διαστημική στρατιωτική τεχνολογία. Οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές πως το νέο ευρωπαϊκό σύστημα δεν πρέπει να αποκλείσει αμερικανικές εταιρείες άμυνας.

Η κ. φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «ουδέποτε θα γίνει στρατιωτική συμμαχία». Όμως η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας υπενθύμισε πως τα κράτη-μέλη έχουν κληθεί να συνεργαστούν στις συμβάσεις για απόκτηση όπλων, ουσιαστικά δημιουργώντας ένα κοινό σύστημα προμηθειών.

Διευκρίνισε πως η νέα πρωτοβουλία θα συμπληρώνει το NATO.

Η σύσταση της νέας γενικής διεύθυνσης ουσιαστικά αποτελεί την συνέχεια του προγράμματος προετοιμασίας PADR, που άρχισε το 2017.

Σε πρώτη φάση θα βασιστεί στο Ευρωπαϊκό Αμυντικό Ταμείο με δύναμη πυρός 13 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο δημιουργήθηκε πρωτίστως ώστε να χρηματοδοτήσει ερευνητικά έργα και την ανάπτυξη πρωτοτύπων.

euractiv.gr

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 94

Τεύχος 94

28-08-2019

Security Report, Τεύχος 94

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Σεπτεμβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Jacek Węglarz, Technology Training Manager και Evangelist της Dahua Technology. Το Security Report μίλησε με τον κ. Jacek Węglarz Technology Training Manager της Dahua Technology για τα νέα σχέδια της εταιρίας, το μέλλον του CCTV, το ελληνικό κοινό, την απόλυτη εμμονή με το τοπικό φαγητό της χώρας μας και φυσικά το τζατζίκι! Διαβάστε στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού μας την πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο κ. Węglarz. Tyco...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.