Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 | 14:38

Nέα Bosch κάμερα με τεχνολογία A.I

Mε μια νέα κάμερα τεχνολογίας A.I πρόκειται να εξοπλίσει η Bosch τα αυτόνομα οχήματα, προκειμένου να αυξήσει την αξιοπιστία τους και να τα κάνει να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο, από ότι θα κινούνταν αν είχαν οδηγό.

Mε μια νέα κάμερα τεχνολογίας A.I πρόκειται να εξοπλίσει η Bosch τα αυτόνομα οχήματα, προκειμένου να αυξήσει την αξιοπιστία τους και να τα κάνει να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο, από ότι θα κινούνταν αν είχαν οδηγό. Λαμβάνοντας υπόψιν, ότι ένα αυτοματοποιημένο όχημα μόνο όταν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει γύρω του, μπορεί να χαράξει σωστά την πορεία του, η Bosch θεωρεί αναγκαία την ενσωμάτωση μιας κάμερας που θα είναι ανώτερη σε σχέση με την ανθρώπινη όραση, καθώς δεν θα κουράζεται ποτέ και θα λειτουργεί εξίσου καλά, ακόμη και μετά από ώρες οδήγησης.

Η νέα ΜPC3 κάμερα, χάρη στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, διαθέτει ισχυρή ικανότητα αναγνώρισης εμποδίων, ώστε να εντοπίζει με αξιοπιστία εάν υπάρχει αδιέξοδο στο τέλος ενός δρόμου, ακόμη και αν δεν υπάρχουν οι σχετικές οδικές σημάνσεις. Επίσης βελτιώνει τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, όπως για παράδειγμα το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, καθώς εντοπίζει τους πεζούς, ακόμη και αν αυτοί δεν βρίσκονται σε εμφανές σημείο. Τέλος, διαθέτοντας χαρακτηριστικά οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων, η κάμερα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει με ακρίβεια το κείμενο και τους αριθμούς των πινακίδων στο δρόμο και στη συνέχεια να εμφανίζει τις πληροφορίες στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Η ΜPC3 που απέσπασε βραβείο σε διαγωνισμό καινοτομίας της Bosch, θα κάνει την εμφάνιση της στα αυτοκίνητα, εντός του 2019.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 95

Τεύχος 95

25-09-2019

Security Report, Τεύχος 95

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου , πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Συνέντευξη με τον Paul Bennett International Sales Manager της CQR. Αυτό το μήνα το Security Report βρέθηκε στα γραφεία της GQ TECH S.A. στην Παιανία, για να συνομιλήσει από κοντά τον κ. Paul Bennett, International Sales Manager της CQR, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Συνέντευξη με την κα Λίλλυ Φιλοπούλου και τον κ. Παύλο Φιλόπουλο από την LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Το Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.