Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 | 14:38

Nέα Bosch κάμερα με τεχνολογία A.I

Mε μια νέα κάμερα τεχνολογίας A.I πρόκειται να εξοπλίσει η Bosch τα αυτόνομα οχήματα, προκειμένου να αυξήσει την αξιοπιστία τους και να τα κάνει να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο, από ότι θα κινούνταν αν είχαν οδηγό.

Mε μια νέα κάμερα τεχνολογίας A.I πρόκειται να εξοπλίσει η Bosch τα αυτόνομα οχήματα, προκειμένου να αυξήσει την αξιοπιστία τους και να τα κάνει να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο, από ότι θα κινούνταν αν είχαν οδηγό. Λαμβάνοντας υπόψιν, ότι ένα αυτοματοποιημένο όχημα μόνο όταν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει γύρω του, μπορεί να χαράξει σωστά την πορεία του, η Bosch θεωρεί αναγκαία την ενσωμάτωση μιας κάμερας που θα είναι ανώτερη σε σχέση με την ανθρώπινη όραση, καθώς δεν θα κουράζεται ποτέ και θα λειτουργεί εξίσου καλά, ακόμη και μετά από ώρες οδήγησης.

Η νέα ΜPC3 κάμερα, χάρη στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, διαθέτει ισχυρή ικανότητα αναγνώρισης εμποδίων, ώστε να εντοπίζει με αξιοπιστία εάν υπάρχει αδιέξοδο στο τέλος ενός δρόμου, ακόμη και αν δεν υπάρχουν οι σχετικές οδικές σημάνσεις. Επίσης βελτιώνει τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, όπως για παράδειγμα το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, καθώς εντοπίζει τους πεζούς, ακόμη και αν αυτοί δεν βρίσκονται σε εμφανές σημείο. Τέλος, διαθέτοντας χαρακτηριστικά οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων, η κάμερα έχει τη δυνατότητα να διαβάζει με ακρίβεια το κείμενο και τους αριθμούς των πινακίδων στο δρόμο και στη συνέχεια να εμφανίζει τις πληροφορίες στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Η ΜPC3 που απέσπασε βραβείο σε διαγωνισμό καινοτομίας της Bosch, θα κάνει την εμφάνιση της στα αυτοκίνητα, εντός του 2019.

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 103

Τεύχος 103

21-05-2020

Security Report, Τεύχος 103

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ανίχνευση πυρετού με θερμικές κάμερες και βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Διαβάστε στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των θερμικών καμερών και των συσκευών ελέγχου πρόσβασης για την ανίχνευση πυρετού. Thermal Body Temperature Monitoring. Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου ο παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.