Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 | 11:08

Εγκληματολόγος κατασκευάζει μοντέλο υπολογιστή για πιο αποτελεσματικές αστυνομικές περιπολίες

Ο Δρ. Andrew Wheeler, επίκουρος καθηγητής εγκληματολογίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας, ολοκλήρωσε μια ανάλυση που...

Ο Δρ. Andrew Wheeler, επίκουρος καθηγητής εγκληματολογίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας, ολοκλήρωσε μια ανάλυση που δείχνει στην αστυνομική  υπηρεσία πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί βελτιστοποιώντας περιοχές περιπολίας.

Στα αποτελέσματα της έρευνας ο Wheeler εισήγαγε ένα μοντέλο υπολογιστών με το πώς οι αστυνομικοί μπορούν να περιπολούν συγκεκριμένες περιοχές γρήγορα και αποτελεσματικά. Πιο συγκεκριμένα, το προτεινόμενο μοντέλο θα κάνει αυτόματη δρομολόγηση κλήσεων σε αξιωματικούς που βρίσκονται στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα θα τους ενημερώνει για το ποσοστό εγκληματικότητας της περιοχής και το πως θα φτάσουν εκεί γρηγορότερα. Όπως οι ειδικοί προτείνουν, η έρευνα αυτή όχι μόνο θα βελτιώσει τον χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών σε κλήσεις πολιτών αλλά θα συμβάλει επίσης στην εξοικονόμηση καυσίμων και την συντήρηση των οχημάτων της υπηρεσίας. Ξοδεύοντας λιγότερο χρόνο οδηγώντας προς απομακρυσμένες περιοχές, οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να εξοικειωθούν περισσότερο με τους ανθρώπους των περιοχών που τους αντιστοιχούν και έτσι θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η κοινοτική αστυνόμευση.

Τέλος, όπως αναφέρεται, οι αστυνομικές αρχές φαίνεται να είχαν εκφράσει την ανάγκη τους για την δημιουργία ενός προγράμματος σαν αυτό, παρ’όλα αυτά πριν την έρευνα του Δρ. Andrew Wheeler, δεν υπήρχε κάποιος τρόπος αξιοποίησης τεχνολογικών μέσων, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας του Τέξας καθιστά εξαιρετικά σημαντική την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της αστυνομίας και της τεχνολογίας με σκοπό την ασφάλεια και την άμεση ανταπόκριση των αρχών στις ανάγκες των πολιτών.

 

Πηγή:www.csii.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.