Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 | 10:47

Ψηφιακό Αποτύπωμα: Τι είναι και πως να το προστατεύσετε

To ψηφιακό αποτύπωμα είναι ένα μοναδικό αρχείο δεδομένων το οποίο περιέχει μέσα του όλες τις ψηφιακές σας δραστηριότητες, όπως ενέργειες, επικοινωνίες και συναλλαγές

To ψηφιακό αποτύπωμα είναι ένα μοναδικό αρχείο δεδομένων το οποίο περιέχει μέσα του όλες τις ψηφιακές σας δραστηριότητες, όπως ενέργειες, επικοινωνίες και συναλλαγές. Αυτό το στοιχείο δεδομένων μπορεί να παραμείνει στο διαδίκτυο, στους υπολογιστές, στις κινητές συσκευές ή σε άλλα μέσα.  Ένα ψηφιακό αποτύπωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων και των συσκευών του χρήστη.

Τύποι των ψηφιακών αποτυπωμάτων

- Παθητικό Ψηφιακό Αποτύπωμα
 Το παθητικό ψηφιακό αποτύπωμα είναι αυτό το οποίο δεν έχετε σκοπό να το κάνετε. Με άλλα λόγια, όταν μπαίνετε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και χαζεύετε τα προϊόντα του, καταγράφεται στο ψηφιακό σας αποτύπωμα πως έχετε ενδιαφερθεί γι’ αυτό το προϊόν.

- Ενεργητικό Ψηφιακό Αποτύπωμα
Πληροφορίες που ο χρήστης μοιράζεται ανοιχτά, όπως ένα κείμενος ενός blog ή ένα Social Media Post.

- Προσωπικά Αναγνωρίσιμο
Είναι εκείνο το οποίο μπορεί να εντοπίσει το αληθινό σας όνομα.

- Ανώνυμο
Είναι εκείνο το οποίο δεν αποθηκεύει κανένα στοιχείο σας, όπως την IP σας και επιτυγχάνεται μέσω κάποιο VPN ή VPS ή Proxy.

- Καταχωρημένα από τον χρήστη
Δεδομένα τα οποία τα έχει καταχωρήσει ο χρήστης, όπως μηνύματα τηλεφώνου.

- Δεδομένα πολυμέσων
Τα δεδομένα πολυμέσων είναι τα δεδομένα τα οποία προέρχονται από την κάμερα και το μικρόφωνο μίας συσκευής.Πως να προστατεύσετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα
 

Μάθετε τι υπάρχει στο διαδίκτυο: Κάντε διάφορες αναζητήσεις με το ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο ή email σας και βρείτε τι πληροφορίες υπάρχουν στο όνομα σας.

Διαγράψτε παλιούς λογαριασμούς: Εάν έχετε παλιούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο, που πλέον δεν χρησιμοποιείτε, καλό θα ήταν να τους διαγράψατε.

Διαχειριστείτε καλύτερα τις πληροφορίες σας: Να συνδέεστε και να συνομιλείτε διαδικτυακά με άτομα που γνωρίζετε προσωπικά, ασχέτως και αν σας φαίνονται αληθινοί. Γενικά μην τοποθετείτε τα προσωπικά σας στοιχεία, εκτός αν είναι εντελώς απαραίτητο.

Διαχωρίστε το προσωπικό από το επαγγελματικό προφίλ: Κρατάτε το προσωπικό σας προφίλ μακριά από το επαγγελματικό σας, καθώς κινδυνεύετε πολύ περισσότερο. Ένας ιός από το προσωπικό σας προφίλ μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά εάν συνδεθεί στο επαγγελματικό.

Βγείτε από άλλες πηγές: Άλλες πηγές, όπως το vrisko ή ο Χρυσός Οδηγός, μπορεί να σας έχουν καταχωρημένους στο σύστημα τους, διαφορετικά από ότι θέλετε εσείς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και να διαγράψετε ή να τροποποιήσετε τα στοιχεία σας.

Προστατεύστε τον κωδικό του email σας: Να χρησιμοποιείτε μεγάλο κωδικό, με σύμβολα, χαρακτήρες και αριθμούς, καθώς θα πρέπει να τον αλλάζετε ανά τακτά διαστήματα.

Προστατέψτε τις συσκευές σας: Θέστε κωδικό PIN, Ταυτοποίηση 2 παραγόντων (εάν γίνεται) και πάντα να αλλάζετε τους προεπιλεγμένους κωδικούς απευθείας.

 

bitdefender.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 99

Τεύχος 99

22-01-2020

Security Report, Τεύχος 99

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Οι κορυφαίες anti-drone τεχνολογίες του σήμερα! Τα drones, αποτελούν τον τελευταίο καιρό ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης. Οι εν λόγω ιπτάμενες συσκευές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε διάφορους τομείς όπως το στρατό, τη γεωργία, την ενέργεια, την ασφάλεια, ακόμα και για τη μεταφορά πακέτων, ωστόσο μπορούν να αποτελέσουν απειλή αν δεν χρησιμοποιηθούν με τη δέουσα προσοχή… Αυτό έχει οδηγήσει στην εξέλιξη των anti-drone, τα οποία μπορεί να απ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.