Ειδήσεις . Security News
Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 | 11:13

Έρχονται έργα στο κέντρο της Αθήνας και κάμερες στις λεωφορειολωρίδες

Η εικόνα στο κέντρο της πρωτεύουσας θα αλλάξει εντελώς στο επόμενο διάστημα, με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, αλλά και την επιστροφή ελέγχου στις λεωφορειολωρίδες.

Η εικόνα στο κέντρο της πρωτεύουσας θα αλλάξει εντελώς στο επόμενο διάστημα, με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, αλλά και την επιστροφή ελέγχου στις λεωφορειολωρίδες.

Λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν πληγεί αφάνταστα από καθυστερήσεις και αγανακτησμένους χρήστες, λόγω της «κατάληψης» στις λεωφορειολωρίδες από τα ΙΧ αυτοκίνητα. Έτσι λοιπόν οι «παροπλισμένες» κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας σε αυτές, θα επιστρέψουν και όσοι τις χρησιμοποιούν εντός του απαγορευμένου ωραρίου, θα κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 200€! Κατ΄ αυτό τον τρόπο το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται πολύ καλύτερα, με πολύ μικρότερες καθυστερήσεις που σήμερα έχουν γίνει ανυπόφορες.

Μέσα στην Αθήνα υπάρχουν συνολικά 14 κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας στις λεωφορειολωρίδες καθώς η αστυνόμευση σε αυτές δεν επαρκεί για την απροβλημάτιστη λειτουργία τους. Επίσης εκτός του μικρότερου χρόνου που θα εκτελούνται τα δρομολόγια, θα μειωθεί και η κατανάλωση καυσίμου (ή ρεύματος για τα τρόλεϊ) των λεωφορείων καθώς θα μπορούν να διατηρήσουν μια σταθερή ταχύτητα κίνησης. Περνώντας στο επόμενο κεφάλαιο που θα απασχολήσει έντονα τους χρήστες των οδών στο κέντρο της Αθήνας, ετοιμάζεται ένα πολύ μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης στους κυριότερους δρόμους που χρήζουν επισκευής.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό στα 4.940.000€ και η διακοπή κυκλοφορίας θα γίνεται από τις 23:00 το βράδυ έως και τις 06:00 το πρωί, για την αποφυγή εργασιών στο peak της συμφόρησης. Θα υπάρχουν εκτροπές κυκλοφορίας, παρακάμψεις και όλα τα συναφή, με την Περιφέρεια Αττικής να ζητά την κατανόηση των οδηγών και τη συμμόρφωση με τα ισχύοντα οδικά σήματα. Οι δρόμοι που θα δεχτούν ασφαλτοστρώσεις είναι οι εξής: Βασιλίσσης Όλγας, Αρδηττού, Υμηττού, Πατησίων, 3ης Σεπτεμβρίου, Ακαδημίας, Χαριλάου Τρικούπη, Υμηττού, Αριστείδου, Ασκληπιού, Ευριπίδου, Ζωοδόχου Πηγής, Σόλωνος, Σοφοκλέους, Σωκράτους, Αμερικής, Νίκης, Βουλής.

 

πηγή: www.gazzetta.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 103

Τεύχος 103

21-05-2020

Security Report, Τεύχος 103

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ανίχνευση πυρετού με θερμικές κάμερες και βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Διαβάστε στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των θερμικών καμερών και των συσκευών ελέγχου πρόσβασης για την ανίχνευση πυρετού. Thermal Body Temperature Monitoring. Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου ο παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.