Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 | 11:21

Bosch αυτοκίνηση: Προσωποποιημένη, αυτοματοποιημένη, διασυνδεδεμένη και ηλεκτρική.

Για το πως οραματίζεται την αυτοκίνηση του μέλλοντος μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βosch Eλλάδας, Ιωάννης Κάπρας, στην πρώτη ενότητα του Ελληνογερμανικού Φόρουμ Καινοτομίας που διεξήχθη στις 18 Νοεμβρίου..

Για το πως οραματίζεται την αυτοκίνηση του μέλλοντος μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Βosch Eλλάδας, Ιωάννης Κάπρας, στην πρώτη ενότητα του Ελληνογερμανικού Φόρουμ Καινοτομίας που διεξήχθη στις 18 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η Bosch, ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας και με ρόλο ουσιαστικό στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, θεωρεί ότι τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους στο μέλλον, θα είναι προσωποποιημένα, αυτοματοποιημένα, διασυνδεδεμένα και ηλεκτρικά. «Η χρήση του αυτοκινήτου θα γίνεται πλέον για μετακινήσεις από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β, με το αυτοκίνητο να αλλάζει διαρκώς οδηγό και θέση και όχι να είναι σταθμευμένο στο γκαράζ ενός μόνιμου κατόχου. Αυτό δεν θα ισχύει μόνο για τα αυτοκίνητα αλλά και για όλα τα οχήματα: δίκυκλα, ποδήλατα κλπ.».

Όσον αφορά τον τομέα της αυτοματοποιημένης κινητικότητας, η βάση είναι η τεχνητή νοημοσύνη. «Αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που κινούνται στους δρόμους είναι ήδη αυτοματοποιημένα έως ένα επίπεδο, υποστηρίζοντας σημαντικά τον οδηγό, ο οποίος όμως έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ο στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας για το μέλλον είναι να έχουμε οχήματα στο υψηλότερο επίπεδο 5, δηλαδή πλήρως αυτοματοποιημένα όπου ο οδηγός θα μπαίνει μέσα σαν απλός επιβάτης. Το πόσο σύντομα θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν κυρίως με τις υποδομές και διαχειριστικά θέματα.»

Για την συνδεσιμότητα στα αυτοκίνητα, αναφέρθηκε σαν καλή πρακτική το έργο της αυτόνομης στάθμευσης που υλοποίησε η Βοsch πριν από κάποιους μήνες με την Daimler, στο χώρο στάθμευσης του μουσείου της δεύτερης, στην Στουτγάρδη.

Εκεί ένα αυτοματοποιημένο και διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο μπορεί να βρει από μόνο του την κενή θέση στάθμευσης, αλλά και να παρκάρει. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση αισθητήρων τόσο μέσα στα αυτοκίνητα όσο και έξω από αυτά.

Για τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ο Ι. Κάπρας ανέφερε ότι η Bosch δουλεύει αυτή τη στιγμή πάνω σε μια νέα τεχνολογία, αυτή των κυψελών υδρογόνου που εφαρμόζεται σε δοκιμαστικό στάδιο σε φορτηγά. Επιπλέον, επισήμανε ότι η Bosch υπολογίζει πως το 25% της νέας παραγωγής έως το 2030 θα είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πέραν όμως της τεχνολογίας, η επιδίωξη της Bosch είναι να διαμορφωθεί ένα μοντέλο αστικής κινητικότητας στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας, τη μείωση του στρες κατά την οδήγηση, την ελαχιστοποίηση των ρύπων καθώς και την αύξηση της οδηγικής απόλαυσης.

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.