diagonismos
Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 | 11:36

Το 95% των οδηγών θα κάνει χρήση βοηθών φωνής εντός του οχήματος

Μία νέα πραγματικότητα για την οδηγική εμπειρία δημιουργεί, πλέον, η ψηφιακή τεχνολογία, με τους ίδιους τους οδηγούς να υποδέχονται ιδιαίτερα θερμά τις τεχνολογικές αλλαγές

Μία νέα πραγματικότητα για την οδηγική εμπειρία δημιουργεί, πλέον, η ψηφιακή τεχνολογία, με τους ίδιους τους οδηγούς να υποδέχονται ιδιαίτερα θερμά τις τεχνολογικές αλλαγές. Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών (95%) θα χρησιμοποιεί φωνητικό βοηθό εντός του οχήματος τα επόμενα τρία χρόνια.

Μάλιστα, συνολικά, πάνω από το ένα τρίτο των οδηγών (37%) δηλώνει ότι θα ήταν πρόθυμο να πληρώσει ένα premium ή μία μηνιαία συνδρομή για μια υπηρεσία φωνητικού βοηθού εγκατεστημένη ή ενσωματωμένη στο αυτοκίνητό του. Οι νεαρότεροι σε ηλικία οδηγοί ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν, συμπεριλαμβανομένου του 47% των ατόμων ηλικίας 22-31 ετών, σε σύγκριση με το 29% των ατόμων 45-59 ετών και το 18% των άνω των 60 ετών.

Ήδη, σήμερα, σχεδόν το ήμισυ (49%) των καταναλωτών χρησιμοποιεί  κάποια μορφή φωνητικής βοήθειας εντός του οχήματος για διάφορες λειτουργίες. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 73% στο πολύ εγγύς μέλλον. Από τους καταναλωτές, που κάνουν ήδη χρήση αυτών των υπηρεσιών, το 77% χρησιμοποιεί τη φωνή για να παίζει μουσική και να ελέγχει τις κατευθύνσεις (ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί στο 85% στο μέλλον). Το φουτουριστικό μέλλον της οδήγησης περιγράφει νέα έκθεση του ερευνητικού ινστιτούτου Capgemini (Voice on the go: How can auto manufacturers provide a superior in-car voice experience), η οποία εξετάζει την υιοθέτηση της φωνητικής εμπειρίας εντός του αυτοκινήτου και τις προσδοκίες των καταναλωτών από αντίστοιχες υπηρεσίες. Προσδιορίζει, επίσης, τις ευκαιρίες για τις εταιρείες αυτοκινήτων να αυξήσουν τα έσοδά τους και να ενισχύσουν τη δέσμευση μέσω της τεχνολογίας φωνής. 

Ασφάλεια και ιδιωτικότητα
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι καταναλωτές θέλουν μεν να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών όσον αφορά τις υπηρεσίες φωνής, αλλά έχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια. Όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την εμπειρία τους χρησιμοποιώντας φωνητικούς βοηθούς μέσα στο αυτοκίνητο, μόνο το 28% τη χαρακτήρισε ως "εξαιρετική", ενώ το 59% συμφώνησε ότι "ήταν ικανοποιητική, αλλά πρέπει να βελτιωθεί".

Παράλληλα, με τη βελτίωση της εμπειρίας σε καίριες περιπτώσεις χρήσης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων.

Βάσει της έρευνας, το 50% των καταναλωτών δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τους φωνητικούς βοηθούς όσον αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα. Οι βοηθοί φωνής γίνονται ένα ουσιαστικό μέρος του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν την οδηγική εμπειρία και διαχειρίζονται με ασφάλεια τη ζωή τους, ενώ βρίσκονται σε κίνηση. Αυτή η έκθεση καταδεικνύει πώς η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να χρησιμοποιεί τη φωνή ως στρατηγικό πλεονέκτημα τόσο για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των πελατών όσο και για την αύξηση των εσόδων με τις συνδεδεμένες υπηρεσίες με την πάροδο του χρόνου”, αναφέρει η σχετική μελέτη.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι, για να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος, ο κλάδος πρέπει να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές σχετικά με τις δυνατότητες φωνής και την ασφάλεια των δεδομένων.

 

sepe.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 101

Τεύχος 101

17-03-2020

Security Report, Τεύχος 101

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Jamming σε ασύρματα συστήματα συναγερμού. Τα ασύρματα οικιακά συστήματα ασφαλείας, αρχίζουν και γίνονται όλο και δημοφιλέστερα, ακόμα και για τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Δυστυχώς όμως, όσο αυξάνεται η τεχνολογία, άλλο τόσο αυξάνονται και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να εισέλθουν σε μία κατοικία. Οι επιθέσεις παρεμβολών ή παρακώλυσης επικοινωνιών, γνωστές και ως jamming, είναι οι επιθέσεις που σκόπιμα ή μη προκαλούνται στο σήμα του πομπού, το...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.