Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 | 10:31

Η χρήση κινητού από οδηγούς καταγράφεται πλέον από κάμερες

Για πρώτη φορά, αυτό το Σαββατοκύριακο, εφαρμόζεται στη Νέα Νότια Ουαλία ο έλεγχος των οδηγών που χρησιμοποιούν τα κινητά τους εν ώρα οδήγησης, μέσα από την παρακολούθησή τους από κάμερες υψηλής τεχνολογίας


Για πρώτη φορά, αυτό το Σαββατοκύριακο, εφαρμόζεται στη Νέα Νότια Ουαλία ο έλεγχος των οδηγών που χρησιμοποιούν τα κινητά τους εν ώρα οδήγησης, μέσα από την παρακολούθησή τους από κάμερες υψηλής τεχνολογίας που έχουν εγκατασταθεί σε 45 άγνωστα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της πολιτείας.

Οι κάμερες αυτές, τεχνητής νοημοσύνης, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάθε οδηγό για πενήντα μέτρα και να αποτυπώσουν μέχρι και τη μάρκα του κινητού τους, εκδίδοντας αυτόματα κλήση στην περίπτωση που διαπιστώνεται η συγκεκριμένη παρανομία.

Η εφαρμογή αυτού του νόμου, ακολουθεί την πετυχημένη δοκιμαστική λειτουργία αυτής της κάμερας κατά του διάρκεια του πρώτου εξαμήνου αυτού του έτους, όπου από τα 8.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα που εξετάστηκαν, 100,000 οδηγοί εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους.

Οι συγκεκριμένες κάμερες είναι υψηλής ανάλυσης και θα μπορούν να συλλάβουν εικόνες εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, μέρα και νύχτα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Οδηγοί που θα απεικονίζονται να χρησιμοποιούν το κινητό πίσω από το τιμόνι, μετά από μία περίοδο χάριτος 3 μηνών, θα δέχονται αυτόματα το πρόστιμο των $344 και την μείωση 5 πόντων από το δίπλωμά τους. Το πρόστιμο αυξάνεται στα $457 εάν ο οδηγός συλληφθεί να χρησιμοποιεί το κινητό του στις σχολικές ζώνες. Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου η κλήση θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο, ούτε θα χάσουν πόντους. Κατά την περίοδο των εορτών όμως, μεταξύ 20/12/19 και 5/1/20, προβλέπεται ο διπλασιασμός των πόντων που θα μειωθούν από το δίπλωμα.

Η Νέα Νότια Ουαλία είναι η πρώτη πολιτεία που εφαρμόζει αυτό το νόμο, ενώ άλλες πολιτείες αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα δυστυχήματα στους δρόμους της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Νέα Νότια Ουαλία καταγράφηκαν 184 δυστυχήματα κατά τη διάρκεια 2012-2017, που έγιναν εξαιτίας της χρήσης κινητών, τα 7 ήταν θανατηφόρα ενώ τα 105 επέφεραν τραυματισμό των εμπλεκομένων.

 

πηγή: www.neoskosmos.com

 

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 103

Τεύχος 103

21-05-2020

Security Report, Τεύχος 103

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ανίχνευση πυρετού με θερμικές κάμερες και βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Διαβάστε στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των θερμικών καμερών και των συσκευών ελέγχου πρόσβασης για την ανίχνευση πυρετού. Thermal Body Temperature Monitoring. Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου ο παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.