Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019 | 11:14

Τέλος το κινητό στο τιμόνι: Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζουν αυτόματα τους παραβάτες

Οι νέες κάμερες είναι οι μοναδικές του είδους τους στον κόσμο και, σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα μεταφορών της Αυστραλίας, λειτουργούν μέρα και νύχτα, κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες

Οι νέες κάμερες είναι οι μοναδικές του είδους τους στον κόσμο και, σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα μεταφορών της Αυστραλίας, λειτουργούν μέρα και νύχτα, κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, ανιχνεύοντας αυτόματα τους οδηγούς που παρανομούν, χαζεύοντας στο κινητό τους ενώ το όχημά τους είναι εν κινήσει.

«Είναι ένα σύστημα που θα αλλάξει μια ολόκληρη "κουλτούρα"» δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος Μίκαελ Κορντμπόι. Στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιτρέπονται οι κλήσεις μέσω κινητού για τους οδηγούς, αρκεί να χρησιμοποιούν hands free. Όμως οι βιντεοκλήσεις, οι φωτογραφίες, τα social media και, γενικότερα, οτιδήποτε θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού έστω και λίγο, απαγορεύεται από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της χώρας. Από την αρχή της χρονιάς, 329 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στους δρόμους της πολιτείας σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Πέρυσι είχαν χάσει τη ζωή τους 354 άτομα σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Οι αρχές ελπίζουν να μειώσουν τις ετήσιες απώλειες κατά τουλάχιστον 30% μέχρι το 2021.

Με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Οι κάμερες χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσουν τις εικόνες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε να επιβεβαιώσουν την παράνομη χρήση smartphone από οδηγούς. Αφού απομονωθούν τα ύποπτα περιστατικά, οι εικόνες αποστέλλονται στο αρμόδιο (ανθρώπινο) προσωπικό που επικυρώνει την εκάστοτε παράβαση.

Το νέο σύστημα θα ελέγχει εκατομμύρια αυτοκίνητα κάθε χρόνο. Στους πρώτους τρεις μήνες λειτουργίας του, οι παραβάτες θα λαμβάνουν προειδοποιητικές επιστολές. Μετά από αυτό, τα πρόστιμα θα ανέρχονται σε 344 δολάρια Αυστραλίας για χρήση κινητού στο ευρύτερο οδικό δίκτυο, και σε 457 δολάρια αν η παράβαση έχει γίνει σε σχολική ζώνη. Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί θα τιμωρούνται και με το αντίστοιχο point system, κινδυνεύοντας ακόμα και με αφαίρεση της άδειας οδήγησης.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 103

Τεύχος 103

21-05-2020

Security Report, Τεύχος 103

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ανίχνευση πυρετού με θερμικές κάμερες και βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Διαβάστε στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των θερμικών καμερών και των συσκευών ελέγχου πρόσβασης για την ανίχνευση πυρετού. Thermal Body Temperature Monitoring. Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου ο παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.