diagonismos
Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020 | 10:37

Στα $129 δισ. οι παγκόσμιες δαπάνες σε ρομποτικά συστήματα και drones

Η αυτοματοποίηση συστημάτων και διαδικασιών ωθεί σε άνοδο την παγκόσμια αγορά των ρομπότ και των drones. Το 2020 οι παγκόσμιες δαπάνες για ρομποτικά συστήματα και drones θα φτάσουν τα $128,7 δισ.

Η αυτοματοποίηση συστημάτων και διαδικασιών ωθεί σε άνοδο την παγκόσμια αγορά των ρομπότ και των drones. Το 2020 οι παγκόσμιες δαπάνες για ρομποτικά συστήματα και drones θα φτάσουν τα $128,7 δισ. αυξημένες κατά 17,1% σε σχέση με το 2019. Η αγορά θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι σχετικές δαπάνες θα ανέλθουν σε $241,4 δισ., που συνιστά μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 19,8%. Σύμφωνα με την IDC (Worldwide Robotics and Drones Spending Guide), τα συστήματα ρομποτικής θα απορροφήσουν τη μερίδα του λέοντος της συγκεκριμένης αγοράς σε όλη την περίοδο έως το 2023, με τις δαπάνες να ανέρχονται το 2020 σε $112,4 δισ. και αυτές για drones σε $16,3 δισ. Ωστόσο, οι τελευταίες προβλέπεται να αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό μέχρι το 2023, 33,3%, απ’ ό,τι τα συστήματα ρομποτικής (17,8%).


Οι δαπάνες για hardware θα συγκεντρώνουν μερίδιο 60% όλων των δαπανών για τα ρομποτικά συστήματα, ενώ - σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών - οι αγορές βιομηχανικών ρομπότ και ρομπότ εξυπηρέτησης θα ανέλθουν σε περισσότερα από $30 δισ. το 2020. Εν τω μεταξύ, οι δαπάνες λογισμικού σχετιζόμενες με τη ρομποτική θα κατευθύνονται, κυρίως, προς αγορές εφαρμογών εντολών και ελέγχου και εφαρμογών, που σχετίζονται με τη ρομποτική.

Υπηρεσίες ρομποτικής
Οι δαπάνες για υπηρεσίες θα κατανεμηθούν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης συστημάτων, της διαχείρισης εφαρμογών και της ανάπτυξης και υποστήριξης υλικού. Οι δαπάνες για υπηρεσίες αναμένεται να αυξηθούν με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό (21,3%) από τις δαπάνες λογισμικού ή hardware (21,2% και 15,5% αντίστοιχα).

“Οι εξελίξεις σε επίπεδο λογισμικού είναι μία από τις πιο σημαντικές τάσεις, που διαμορφώνουν τη ρομποτική βιομηχανία. Οι πάροχοι λύσεων ενσωματώνουν προοδευτικά πρόσθετες λειτουργίες, οι οποίες βασίζονται στο λογισμικό και συχνά στηρίζονται στο cloud”, αναφέρει στη σχετική ανάλυσή της η IDC.

Ο τομέας της βιομηχανικής παραγωγής θα είναι υπεύθυνος σχεδόν για το ήμισυ του συνόλου των δαπανών σε ρομποτικά συστήματα, παγκοσμίως, το 2020, με τη σχετική αγορά να ανέρχεται σε $53,8 δισ. Οι επόμενες μεγαλύτερες βιομηχανίες ρομποτικών συστημάτων θα είναι η διαδικασία παραγωγής, η υγειονομική περίθαλψη και ο τομέας της λιανικής πώλησης.

Οι κλάδοι που θα δουν την ταχύτερη αύξηση των δαπανών σε ρομποτικά συστήματα την περίοδο 2019-2023 είναι αυτός της χονδρικής πώλησης (30,5%), του λιανεμπορίου (29,3%) και των κατασκευών (25,2%).

Όσον αφορά την παγκόσμια αγορά drones, οι καταναλωτικές δαπάνες αναμένεται να ανέλθουν συνολικά σε $6,5 δισ. το 2020 και θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% της συνολικής αγοράς. Οι δε δαπάνες για drones βιομηχανικής χρήσης θα προέλθουν, κυρίως, από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ($1,9 δισ.) και από τον τομέα των κατασκευών ($1,4 δισ.).

Υπεροχή της Κίνας
Σε μια γεωγραφική βάση, η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τα drones και τα ρομποτικά συστήματα με συνολικές δαπάνες ύψους $46,9 δισ. το 2020. Η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας και της Κίνας) θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά με δαπάνες $25,1 δισ., με τις ΗΠΑ να έπονται ($17,5 δισ.) και τη Δυτική Ευρώπη να ακολουθεί ($14,4 δισ.).

Πηγή: sepe.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 101

Τεύχος 101

17-03-2020

Security Report, Τεύχος 101

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Jamming σε ασύρματα συστήματα συναγερμού. Τα ασύρματα οικιακά συστήματα ασφαλείας, αρχίζουν και γίνονται όλο και δημοφιλέστερα, ακόμα και για τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Δυστυχώς όμως, όσο αυξάνεται η τεχνολογία, άλλο τόσο αυξάνονται και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να εισέλθουν σε μία κατοικία. Οι επιθέσεις παρεμβολών ή παρακώλυσης επικοινωνιών, γνωστές και ως jamming, είναι οι επιθέσεις που σκόπιμα ή μη προκαλούνται στο σήμα του πομπού, το...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.