Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 | 11:03

Κάμερες σε περιβόλια στα Χανιά!

Mέτρα προστασίας της περιουσίας τους παίρνουν οι παραγωγοί αβοκάντο στον κάμπο των Χανίων και σε διάφορα σημεία του Δήμου Πλατανιά όπου τελευταία έχουμε πολλές κλοπές του προϊόντος

Mέτρα προστασίας της περιουσίας τους παίρνουν οι παραγωγοί αβοκάντο στον κάμπο των Χανίων και σε διάφορα σημεία του Δήμου Πλατανιά όπου τελευταία έχουμε πολλές κλοπές του προϊόντος. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που έχουν βάλει κάμερες στα περιβόλια τους προκειμένου να αποτρέψουν τους επίδοξους κλέφτες που σε πολλές περιπτώσεις είναι καλά οργανωμένοι, με φορτηγό αυτοκίνητο και πολυπληθές συνεργείο που κινούνται τη νύχτα σε περιοχές που έχουν επισημάνει από πριν.

Με τον παραγωγό κ. Μανώλη Τραχανατζή που έχει 1000 δέντρα αβοκάντο Hass κυρίως αλλά και Fuerte και Lamp Hass πηγαίνουμε σε ένα περβόλι με αβοκάντο που έχει στην Επισκοπή Αγιάς.
«Με έχουν κλέψει επανειλημμένα στο παρελθόν. Ήλθαν από το γειτονικό χωράφι, έκοψαν τα σύρματα και μπήκαν μέσα. Πόσα πήραν; Δεν μπορώ να υπολογίσω αλλά η ζημιά ήταν μεγάλη» μας λέει ο κ. Τραχανατζής που αναγκάστηκε να τοποθετήσει κάμερα προκειμένου όπως λέει να…βρει την ησυχία του.

Πηγαίνουμε σε δύο σημεία που είναι εμφανή το κόψιμο της περίφραξης που έγινε από αγνώστους προκειμένου να μπουν στην περιουσία του.
Πλέον στο συγκεκριμένο περιβόλι έχει τοποθετήσει κάμερα ασφαλείας. Μας δείχνει τον τρόπο που λειτουργεί, πως δένεται στο δέντρο, πως ενεργοποιείται όταν εντοπίσει κίνηση. «Έχει τρεις αισθητήρες που καλύπτουν μια έκταση 120 μοιρών και φωτογραφίζει οποιαδήποτε κίνηση και μου στέλνει άμεσα τη φωτογραφία στο κινητό με email! Μπορεί να φωτογραφίσει και τη νύχτα, βγάζοντας άριστες φωτογραφίες» σημειώνει ο παραγωγός.
Και ο Τραχανατζής τονίζει την ανάγκη να υπάρξει έλεγχος σε όλους όσους αγοράζουν τους καρπούς που κλέβονται. «Δεν μπορεί να δέχονται να αγοράζουν χωρίς τιμολόγιο ή χωρίς δήλωση καλλιέργειας στην οποία να πιστοποιείται ότι είναι παραγωγοί» λέει χαρακτηριστικά.


ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Aλλος παραγωγός σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά αυτή τη φορά έβαλε δύο κάμερες στο δικό του περβόλι. «Πλήρωσα 400 ευρώ και έβαλα δύο κάμερες σε κατάλληλα σημεία. Προσωπικά δεν είχα πέσει ακόμα θύμα κλοπής αλλά είχαν πέσει πολλοί παραγωγοί σε γειτονικό χωριό επομένως θα έρχονταν και η σειρά μου. Αγροφυλακή δεν υπάρχει όπως παλιά, η αστυνομία είναι άφαντη από την ύπαιθρο τι μπορούσα να κάνω; » μας λέει. Ο ίδιος εξηγεί πως το ζήτημα των κλοπών έχει γιγαντωθεί φέτος. «Με τόσο καταστροφική χρονιά για το ελαιόλαδο, όπου υπήρξαν παραγωγοί που έβγαζαν 4 και 5 τόνους λάδι και δεν έβγαλαν ούτε 100 κιλά τι να περιμένεις; Ορισμένοι από αυτούς δυστυχώς θεωρούν ότι κλέβοντας από το διπλανό τους θα κερδίσουν κάτι. Βέβαια φταίνε και οι έμποροι και τα καταστήματα που αγοράζουν από τους κλέφτες χωρίς αποδείξεις, χωρίς χαρτιά χωρίς τίποτα. Και οι αρχές αν θέλουν να περιορίσουν το πρόβλημα πρέπει να τους ελέγξουν και αυτούς».

πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 98

Τεύχος 98

19-12-2019

Security Report, Τεύχος 98

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιανουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. SICUREZZA 2019. Η SICUREZZA 2019 άνοιξε τις πύλες της από τις 13 μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Rho Fiera Milano, φιλοξενώντας 619 εταιρίες από 37 διαφορετικές χώρες και χιλιάδες επισκέπτες. Το Security Report ταξίδεψε για ακόμα μία φορά στο Μιλάνο και σας μεταφέρει τις νέες τάσεις του κλάδου της ασφάλειας, αλλά και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από το CCTV, το συναγερμό, τον έλεγχο πρόσβασης και την πυρασφάλεια. Ειδικό Σύσ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.