Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
17 Ιανουαρίου 2020 11:31

Σύστημα anti-drone στο Heathrow

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F897aa7b2a53a0d2b5e0422282dd670de XL

Η είσοδος drone στον εναέριο χώρο αεροδρομίων και άλλων σχετικών χώρων μπορεί να αποδειχθεί μοιραία με πολλούς τρόπους. Οι οργανισμοί, οι κυβερνήσεις, και οι σχετιζόμενες επιχειρήσεις, ψάχνουν να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτό.

Η είσοδος drone στον εναέριο χώρο αεροδρομίων και άλλων σχετικών χώρων μπορεί να αποδειχθεί μοιραία με πολλούς τρόπους. Οι οργανισμοί, οι κυβερνήσεις, και οι σχετιζόμενες επιχειρήσεις, ψάχνουν να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτό.

Ένα από τα πιο γνωστά περιστατικά που έχουν καταγραφεί, είναι η ανάκληση όλων των πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εξαιτίας ενός drone που πετούσε στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου.

Το νέο anti-drone σύστημα
Φαίνεται λοιπόν ότι το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου αποφάσισε να δει το θέμα σοβαρά, και εφάρμοσε μία από τις πιο δραστικές λύσεις. Η διοίκηση αποφάσισε να εγκαταστήσει ειδικό σύστημα εντοπισμού drone, με στόχο να καταστείλει τις μη εξουσιοδοτημένες πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο αεροδρομίου.

Το Heathrow είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου. Για να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία του, οι υπεύθυνοι εγκατέστησαν ένα σύστημα ολογραφικού ραντάρ το οποίο αναπτύχθηκε από την Aveillant Ltd., μία εταιρεία που εξαγοράστηκε από την Thales to 2017.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιείται και στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού και μπορεί να εντοπίζει drones σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, προς όλες τις κατευθύνσεις. Επιπλέον, επιτρέπει τον εντοπισμό των ίδιων των πιλότων.

Το σύστημα δεν μπορεί να τερματίσει ή να μπλοκάρει τη λειτουργία των drones που εντοπίζει. Ωστόσο, χάρη στις πληροφορίες που προσφέρει, το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου μπορεί να δράσει άμεσα και να κατεβάσει το εκάστοτε μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο έδαφος.

Τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αγγλία εφαρμόζει μέτρα κατά των πτήσεων drones πάνω από τα αεροδρόμια. Τον Μάρτιο του 2019, θέσπισε νόμο ο οποίος απαγορεύει τη μη εξουσιοδοτημένη παρουσία αεροσκαφών σε απόσταση έως 5 χιλιόμετρα από τα όρια του αεροδρομίου.

Οι πιλότοι των μη επανδρωμένων που παραβιάζουν τον παραπάνω νόμο μπορεί να λάβουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. Ενώ παράλληλα θα μπορούσε να τους επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο.

Μάλιστα, έχει ήδη καταγραφεί σχετικό περιστατικό στα τέλη του 2018, πριν καν ψηφιστεί η εν λόγω νομοθεσία. Ένας άνδρας πετούσε drone σε απόσταση 500 μέτρων από το Heathrow και υπέστη τις συνέπειες. Αν και δεν του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης, κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 2.000 βρετανικών λιρών ή περίπου 2.335 ευρώ.

 

Πηγή: https://techblog.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...