diagonismos
Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 | 10:59

Tι προβλέπει η «Λευκή Βίβλος» της Ε.Ε. για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται να ορίσει νέες δεσμευτικές απαιτήσεις για τους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας με έναν ηθικό τρόπο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται να ορίσει νέες δεσμευτικές απαιτήσεις για τους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας με έναν ηθικό τρόπο.

Ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ θα προτείνει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται σε τομείς «υψηλού κινδύνου», όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι μεταφορές, και θα συστήσει την επικαιροποίηση των κανόνων ασφαλείας και νομικής ευθύνης, σύμφωνα με μια πρόχειρη εκδοχή της Λευκής Βίβλου για την τεχνητή νοημοσύνη που εξασφάλισε το Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποκαλύψει την τελική μορφή του κειμένου, το οποίο αναμένεται να διαφέρει από την τρέχουσα εκδοχή του, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η Λευκή Βίβλος είναι κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας της Ευρ. Ένωσης να καλύψει το χάσμα που τη χωρίζει με τις ΗΠΑ και την Κίνα ως προς τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Η προσπάθεια αυτή βασίζεται στην προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών, όπως η ιδιωτικότητα των χρηστών. Αν και κάποιοι επικριτές ισχυρίζονται ότι οι αυστηροί νόμοι προστασίας δεδομένων θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην καινοτομία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι ο εναρμονισμός των κανόνων σε όλη την Ευρ. Ένωση θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, δεσμεύτηκε ότι η ομάδα της θα παρουσίαζε μια νέα νομοθετική προσέγγιση στην τεχνητή νοημοσύνη μέσα στις πρώτες 100 μέρες της θητείας της, η οποία ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου. Την ευθύνη του συντονισμού αυτής της πρωτοβουλίας έχει η επικεφαλής ψηφιακής πολιτικής της Κομισιόν, Margrethe Vestager.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει τις διάφορες διαρροές στον τύπο και δήλωσε: «Για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, η Ευρώπη πρέπει να δράσει ενιαία και να ορίσει τον δικό της τρόπο – έναν ανθρώπινο τρόπο. Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια των πολιτών της Ευρ. Ένωσης θα τεθούν, συνεπώς, στο επίκεντρο της στρατηγικής της».

Η Ευρ. Ένωση εξετάζει επίσης τη θέσπιση νέων υποχρεώσεων για τις δημόσιες αρχές αναφορικά με την εφαρμογή τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, καθώς και πιο λεπτομερείς κανόνες για τη χρήση τέτοιων συστημάτων σε δημόσιους χώρους.

Στα πλαίσια των μέτρων που συστήνονται από την Επιτροπή, η Ευρ. Ένωση θέλει επίσης να ενθαρρύνει τα κράτη να ορίσουν μια αρχή που θα παρακολουθεί την εφαρμογή μελλοντικών κανόνων που θα αφορούν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η στρατηγική της Ευρ. Ένωσης αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη βασίζεται σε ήδη υπάρχουσες επεξεργασίες της Κομισιόν, όπως εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν πέρυσι από μια επιτροπή ακαδημαϊκών, ερευνητών και επιχειρηματικών στελεχών.

Εννοείται ότι οι κανόνες που θεσπίζονται από την Ευρ. Ένωση συχνά έχουν αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη, δεδομένου ότι οι εταιρείες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να κατασκευάζουν λογισμικό ή hardware που θα αποκλείεται από την τεράστια αγορά του ευρωπαϊκού μπλοκ χωρών.

 

Πηγή: https://www.fortunegreece.com/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 100

Τεύχος 100

18-02-2020

Security Report, Τεύχος 100

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. 100 Τεύχη Security Report! Με την έλευση του νέου έτους το περιοδικό Security Report συμπληρώνει εκατό τεύχη! Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι επετειακό και οι μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου της ασφάλειας προσφέρουν πολλά και πλούσια δώρα στους αναγνώστες μας. Η λίστα των δώρων είναι πολύ μεγάλη και η ποικιλία των προϊόντων καλύπτει μεγάλη γκάμα! Τα ταξινομήσαμε σε κατηγορίες και σας τα παρουσιάζουμε. Όπως θα διαπιστώσετε, μέσα σε αυτά θα βρείτ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.