Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 | 11:30

Νέο πρότυπο ISO για τα Drones!

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ραγδαία ανάπτυξη των προϊόντων και των τεχνολογιών υπερβαίνει τους κανονισμούς. Σε αυτή τη περίπτωση, τα διεθνή πρότυπα ISO έρχονται στο προσκήνιο, βελτιώνοντας το επίπεδο της ασφάλειας και της ποιότητας.
Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ραγδαία ανάπτυξη των προϊόντων και των τεχνολογιών υπερβαίνει τους κανονισμούς. Σε αυτή τη περίπτωση, τα διεθνή πρότυπα ISO έρχονται στο προσκήνιο, βελτιώνοντας το επίπεδο της ασφάλειας και της ποιότητας. Τώρα, ένα νέο πρότυπο ISO έχει μόλις δημοσιευθεί και αφορά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-drones, το «ISO 21384-3».

Τα drones, αποτελούν τον τελευταίο καιρό ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης και όχι άδικα, καθώς προσφέρουν ολοένα και πιο σύγχρονες λειτουργίες. Οι εν λόγω ιπτάμενες συσκευές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε διάφορους τομείς όπως το στρατό, τη γεωργία, την ενέργεια, την ασφάλεια, ακόμα και για τη μεταφορά πακέτων.

Σύμφωνα με έκθεση της Financial Times που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Νοέμβριο, φαίνεται πως η αγορά των εμπορικών-μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα αυξηθεί τα επόμενα πέντε χρόνια από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παγκόσμια αυτή αγορά δείχνει αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και δεν δείχνει σημάδια ύφεσης!

Η εμπορική τους χρήση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού, όχι μόνο λόγω της χρησιμότητας τους, αλλά και λόγω των κινδύνων που εμφανίζουν. Τα drones μπορούν να αποτελέσουν απειλή αν δεν χρησιμοποιηθούν με τη δέουσα προσοχή και για αυτό ακριβώς το λόγο Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης, «ISO» δημοσιεύει ένα νέο πρότυπο, το ISO 21384-3 θέλοντας να κύψει αυτές τις ανάγκες.

Είναι το πρώτο διεθνές πρότυπο για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έρχεται να καθορίσει τις απαιτήσεις ασφαλείας όσον αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες. Το ISO 21384-3 θα βοηθήσει στην επίλυση αυτών των προκλήσεων, ενώ όπως φαίνεται, η επιτροπή θέλει να δημοσιεύσει και άλλα  πρότυπα για να καλύψει και άλλες πτυχές του κλάδου.

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.