Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
5 Φεβρουαρίου 2020 11:24

Κύπρος: Το σύστημα συναγερμού χάλασε τα σχέδια διαρρηκτών έπαυλης στη Λεμεσό

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F0ed8d8fbda43dc20a4512c82bf7761c2 XL

Για λίγο κράτησε η χαρά διαρρηκτών στη Λεμεσό καθώς ήχησε το σύστημα συναγερμού της έπαυλης που έβαλαν στο στόχαστρο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο φρουρός ασφαλείας και να θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Για λίγο κράτησε η χαρά διαρρηκτών στη Λεμεσό καθώς ήχησε το σύστημα συναγερμού της έπαυλης που έβαλαν στο στόχαστρο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο φρουρός ασφαλείας και να θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Ήταν γύρω στις εννέα το βράδυ της Κυριακής όταν ιδιώτης φρουρός ασφαλείας ενημέρωσε την Αστυνομία για διάρρηξη κατοικίας στον Άγιο Τύχωνα. Ο φρουρός μετέβη στην οικία όπου και είδε τρεις άντρες να εξέρχονται από την αυλή της οικίας, με έναν εκ των τριών, μάλιστα, να εγκαταλείπει στο σημείο με μία τσάντα στο χέρι.

Ο φρουρός φώναξε στους τρεις άντρες να σταματήσουν ωστόσο αυτοί τράπηκαν σε φυγή ενώ την ίδια ώρα ο φρουρός κινήθηκε προς το όχημα ενοικιάσεως που ήταν σταθμευμένο στο σημείο και στην θέση του οδηγού βρισκόταν αλλοδαπή γυναίκα. Στη θέα του άντρα, η γυναίκα έβαλε μπρος το αμάξι και αναπτύσσοντας ταχύτητα εγκατέλειψε την περιοχή.

Περίπολο του ΟΠΕ που έσπευσαν στη σκηνή εντόπισαν να κινούνται πεζά στην περιοχή δύο ύποπτα πρόσωπα, τα οποία ανακόπηκαν για εξακρίβωση των στοιχείων τους ωστόσο δεν είχαν στην κατοχή τους στοιχεία που αποδεικνύουν την ταυτότητα τους και έτσι οδηγήθηκαν στο τμήμα. Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για 44χρονο και 30χρονο από τη Ρωσία. Στη συνέχεια ο ιδιώτης φρουρός αναγνώρισε τους δύο ως τα πρόσωπα που εξήλθαν από την οικία στην οποία έγινε η διάρρηξη.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης της οικίας απουσιάζει στο εξωτερικό.

Καταζητείται η γυναίκα οδηγός και ο 3ος διαρρήκτης

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε κλειδωμένο και το όχημα ενοικιάσεως που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των διαρρηκτών στο σημείο της κλοπής. Εντός του οχήματος υπήρχε ένα λιβέρη και ένα μαύρο γάντι με αυτό που εντοπίστηκε και στη σκηνή.

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις. Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το όχημα οδηγείτο από την 41χρονη από τη Ρωσία.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένας άντρας, ο οποίος εισήλθε παράνομα με τους άλλους δύο εντός της οικίας.

Έκλεψαν από ποτά μέχρι χρυσαφικά…

Μέλη της Αστυνομίας που έσπευσαν στην οικία για επιτόπιες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι διαρρήκτες εισήλθαν εντός της οικίας από την κύρια ξύλινη πόρτα της κατοικίας η οποία παραβιάστηκε με σωματική βία. Ενώ κατά τη φυγή τους εξήλθαν από την ξύλινη πόρτα της κουζίνας.

Οι δράστες, όπως διαπιστώθηκε, κατάφεραν να πάρουν μαζί τους διάφορα αντικείμενα, όπως χρυσαφικά και οινοπνευματώδη ποτά.

Στην κατοχή τους κουτί απενεργοποίησης συναγερμών

Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στη σκηνή, πέραν από την τσάντα με οινοπνευματώδη ποτά και το ένα γάντι, εντοπίστηκε και ένα ηλεκτρικό κουτί απενεργοποίησης συναγερμών.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, παρά το γεγονός ότι οι διαρρήκτες το είχαν μαζί τους δεν κατάφεραν να το χρησιμοποιήσουν καθώς το σύστημα συναγερμού ήταν και αυτό που τους έκανε αντιληπτούς.

 

Πηγή: https://cyprustimes.com/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...