05/02/2020

Κύπρος: Το σύστημα συναγερμού χάλασε τα σχέδια διαρρηκτών έπαυλης στη Λεμεσό

Για λίγο κράτησε η χαρά διαρρηκτών στη Λεμεσό καθώς ήχησε το σύστημα συναγερμού της έπαυλης που έβαλαν στο στόχαστρο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο φρουρός ασφαλείας και να θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Για λίγο κράτησε η χαρά διαρρηκτών στη Λεμεσό καθώς ήχησε το σύστημα συναγερμού της έπαυλης που έβαλαν στο στόχαστρο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο φρουρός ασφαλείας και να θέσει σε συναγερμό τις αρχές.

Ήταν γύρω στις εννέα το βράδυ της Κυριακής όταν ιδιώτης φρουρός ασφαλείας ενημέρωσε την Αστυνομία για διάρρηξη κατοικίας στον Άγιο Τύχωνα. Ο φρουρός μετέβη στην οικία όπου και είδε τρεις άντρες να εξέρχονται από την αυλή της οικίας, με έναν εκ των τριών, μάλιστα, να εγκαταλείπει στο σημείο με μία τσάντα στο χέρι.

Ο φρουρός φώναξε στους τρεις άντρες να σταματήσουν ωστόσο αυτοί τράπηκαν σε φυγή ενώ την ίδια ώρα ο φρουρός κινήθηκε προς το όχημα ενοικιάσεως που ήταν σταθμευμένο στο σημείο και στην θέση του οδηγού βρισκόταν αλλοδαπή γυναίκα. Στη θέα του άντρα, η γυναίκα έβαλε μπρος το αμάξι και αναπτύσσοντας ταχύτητα εγκατέλειψε την περιοχή.

Περίπολο του ΟΠΕ που έσπευσαν στη σκηνή εντόπισαν να κινούνται πεζά στην περιοχή δύο ύποπτα πρόσωπα, τα οποία ανακόπηκαν για εξακρίβωση των στοιχείων τους ωστόσο δεν είχαν στην κατοχή τους στοιχεία που αποδεικνύουν την ταυτότητα τους και έτσι οδηγήθηκαν στο τμήμα. Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για 44χρονο και 30χρονο από τη Ρωσία. Στη συνέχεια ο ιδιώτης φρουρός αναγνώρισε τους δύο ως τα πρόσωπα που εξήλθαν από την οικία στην οποία έγινε η διάρρηξη.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης της οικίας απουσιάζει στο εξωτερικό.

Καταζητείται η γυναίκα οδηγός και ο 3ος διαρρήκτης

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε κλειδωμένο και το όχημα ενοικιάσεως που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των διαρρηκτών στο σημείο της κλοπής. Εντός του οχήματος υπήρχε ένα λιβέρη και ένα μαύρο γάντι με αυτό που εντοπίστηκε και στη σκηνή.

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις. Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το όχημα οδηγείτο από την 41χρονη από τη Ρωσία.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένας άντρας, ο οποίος εισήλθε παράνομα με τους άλλους δύο εντός της οικίας.

Έκλεψαν από ποτά μέχρι χρυσαφικά…

Μέλη της Αστυνομίας που έσπευσαν στην οικία για επιτόπιες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι διαρρήκτες εισήλθαν εντός της οικίας από την κύρια ξύλινη πόρτα της κατοικίας η οποία παραβιάστηκε με σωματική βία. Ενώ κατά τη φυγή τους εξήλθαν από την ξύλινη πόρτα της κουζίνας.

Οι δράστες, όπως διαπιστώθηκε, κατάφεραν να πάρουν μαζί τους διάφορα αντικείμενα, όπως χρυσαφικά και οινοπνευματώδη ποτά.

Στην κατοχή τους κουτί απενεργοποίησης συναγερμών

Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στη σκηνή, πέραν από την τσάντα με οινοπνευματώδη ποτά και το ένα γάντι, εντοπίστηκε και ένα ηλεκτρικό κουτί απενεργοποίησης συναγερμών.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, παρά το γεγονός ότι οι διαρρήκτες το είχαν μαζί τους δεν κατάφεραν να το χρησιμοποιήσουν καθώς το σύστημα συναγερμού ήταν και αυτό που τους έκανε αντιληπτούς.

 

Πηγή: https://cyprustimes.com/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.