Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 | 11:52

Οι ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη κυβερνοασφάλεια

Τα δεδομένα από το Microsoft Security Intelligence Report πιστοποιούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση της κατάταξης 32 χωρών της Ευρώπης που είναι πιο πιθανό να πληγούν από ποικίλες κυβερνοαπειλές.

Τα δεδομένα από το Microsoft Security Intelligence Report πιστοποιούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση της κατάταξης 32 χωρών της Ευρώπης που είναι πιο πιθανό να πληγούν από ποικίλες κυβερνοαπειλές.

Η σχετική κατάταξη προέρχεται από τα στοιχεία που επεξεργάζεται το λογισμικό Specops, το οποίο αναλύει το ποσοστό των κυβερνοεγκλημάτων που προκύπτουν από επιθέσεις σε cloud υπηρεσίες, όπως είναι το Microsoft Azure, καθώς και το ποσοστό των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση ransomware, κακόβουλου λογισμικού και σκοπούς άντλησης κεφαλαίων με τη χρήση κρυπτονομισμάτων. Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο χειρότερη η κατάσταση για μία χώρα.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα από τέτοιου τύπου κυβερνοαπειλές είναι η Ολλανδία, με ποσοστό 17,64% και η πιο ασφαλής η Ιρλανδία με ποσοστό 1,08%. Η πεντάδα των λιγότερο ασφαλών χωρών αποτελείται, επίσης, από τη Βουλγαρία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση με ποσοστό 4,28%, μία θέση κάτω από την Ισπανία, ενώ ακολουθείται από την Ιταλία.

Για τη χώρα μας, τα στοιχεία δείχνουν σχετικά χαμηλό ποσοστό επιθέσεων σε υπηρεσίες cloud, ενώ σε αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα φαίνεται να κινείται και η ακούσια χρήση υπολογιστικών υποδομών για την άντληση κρυπτονομισμάτων, όπως και ο αριθμός των επιθέσεων με τη χρήση ransomware. Το στοιχείο που φαίνεται να είναι αυξημένο στη χώρα μας είναι οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, γεγονός που πολλές φορές είναι αποτέλεσμα πλημμελούς προσοχής από την πλευρά του χρήστη.

Οι ειδικοί, πάντως, υπενθυμίζουν πως όλοι οι χρήστες υπολογιστών θα πρέπει να πάψουν να χρησιμοποιούν ξανά και ξανά τον ίδιο κωδικό σε πλείστες υπηρεσίες, να επιλέγουν πάντοτε την διαδικασία του two factor authentication για περισσότερη ασφάλεια, αλλά και να προσέχουν πάρα πολύ το πού κάνουν κλικ, καθώς πολλά links είναι ύποπτα και οδηγούν στην απευθείας εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε έναν υπολογιστή.

Πηγή:https://www.fortunegreece.com/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.