Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 | 11:28

Κίνα: εκατοντάδες drones στους δρόμους λόγω κορωνοϊού

Η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί περισσότερο από ποτέ τα εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί περισσότερο από ποτέ τα εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Τα drones έχουν τροποποιηθεί από τους κυβερνητικούς οργανισμούς και τους κατασκευαστές και το λογισμικό τους «ξαναγράφεται» από την αρχή για να δώσει βαρύτητα στη διαχείριση του πλήθους και την ανίχνευση ασθενειών. Τα αεροσκάφη εξοπλίζονται με θερμικούς αισθητήρες, φακούς εστίασης υψηλής ευκρίνειας, ηχεία, ακόμα και με συσκευές ψεκασμού  σύμφωνα με το South China Morning Post.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα, πάνω από πόλεις και χωριά της Κίνας πετούν drones, από τα ηχεία των οποίων εκπέμπονται μηνύματα που λένε στους πολίτες να φορούν μάσκες όταν βγαίνουν έξω. Επίσης φαίνεται πως χρησιμοποιούνται και drones με ηχεία από τις κινεζικές αρχές για να προειδοποιούν τους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους και χωρίς τις χειρουργικές μάσκες για την προστασία τους έναντι του κορωνοϊού. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «οργώνουν» τις περιοχές της κινεζικής επικράτειας που έχουν πληγεί από τον ιό και φωνάζουν σε όσους κυκλοφορούν χωρίς την ειδική μάσκα.

Οι Global Times αναφέρουν τέλος ότι αφίσες υπάρχουν στους δρόμους οι οποίες παρακινούν τον κόσμο να μείνει σπίτι κατά τη διάρκεια της επιδημίας και να αποφεύγουν τις δημόσιες συναντήσεις.

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.