diagonismos
Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 | 15:34

COVID-19: Ενημέρωση Πελατών – Συνεργατών από την ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

Για όλους εμάς στη ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, η υγεία των εργαζομένων μας, των οικογενειών τους αλλά και των συνεργατών μας, αποτελεί βασική αξία και προτεραιότητα στις επιχειρηματικές μας αποφάσεις

Προστατευόμαστε, προσέχουμε και υπακούμε στις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την αποφυγή εξάπλωσης του Ιού Covid-19.

Για όλους εμάς στη ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, η υγεία των εργαζομένων μας, των οικογενειών τους αλλά και των συνεργατών μας, αποτελεί βασική αξία και προτεραιότητα στις επιχειρηματικές μας αποφάσεις. Για το σκοπό αυτό, λαμβάνουμε, συνεχώς και έγκαιρα, μέτρα για την συμβολή μας στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, το οποίο βασίζεται σε κλιμακούμενα επίπεδα κινδύνου και είναι έτοιμο προς εφαρμογή, αναλόγως της κρισιμότητας που θα παρατηρηθεί και αξιολογηθεί, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.

Η εταιρία μας εφαρμόζει το πρότυπο ISO 45001 του Συστήματος Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, προφυλάσσοντας τους εργαζόμενους, τους πελάτες και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, από κινδύνους που επηρεάζουν την υγεία και την ασφάλεια των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων.

Παρακολουθούμε προσεκτικά όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με την COVID-19 και έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να εξασφαλίσουμε την Επιχειρησιακή μας Συνέχεια, σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της εταιρείας, εταιρική υπευθυνότητα.

A. Γενικά Μέτρα Προστασίας – Οδηγίες

 1. Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικών και επισημάνσεις για συνεχή ατομική υπευθυνότητα ως προς τη διατήρηση άριστων συνθηκών υγιεινής στον εργασιακό χώρο και προσωπικής υγιεινής εντός και εκτός εταιρείας.
 2. Αποφυγή αγγίγματος στόματος, μύτης, ματιών.
 3. Κάλυψη στόματος και μύτης με τον αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε.
 4. Αποφυγή κοντινών επαφών (2 μέτρα) και ειδικά με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα κοινής γρίπης, καθώς επίσης χειραψιών / ασπασμών.
 5. Σε περίπτωση συμπτωμάτων (πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή) επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ και ενημερώνουμε αναλόγως τον προϊστάμενο και τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

B. Ειδικά μέτρα προστασίας – Οδηγίες

 1. Ακύρωση- αναβολή ταξιδιών, είτε στο εξωτερικό, είτε στο εσωτερικό.
 2. Σε περίπτωση ταξιδιών συγγενικών προσώπων, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι πρέπει άμεσα να ενημερώνουν την Ειδική Ομάδα Πρόληψης.
 3. Αποφυγή χώρων με συνάθροιση πολλών ατόμων σε μη ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, όπως περιγράφονται από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τις σχετικές απαγορευτικές οδηγίες.
 4. Αποφυγή εσωτερικών συναντήσεων (όπου είναι εφικτό να γίνεται χρήση τηλεφωνικής συνδιάσκεψης, Video-conference, Skype) ή άλλων συναθροίσεων προσωπικού (π.χ. εσωτερικές εκπαιδεύσεις).
 5. Αποφυγή μετακινήσεων προσωπικού εντός κτιρίων / μεταξύ ορόφων αλλά μεταξύ περιοχών ευθύνης της Εταιρείας.
 6. Αποφυγή συναντήσεων με εξωτερικούς συνεργάτες (όπου είναι εφικτό, αναβολή προγραμματισμένων συναντήσεων και χρήση «απομακρυσμένων μέσων»).
 7. Αποφυγή, γενικότερα, χώρων όπου γίνεται συνάθροιση ανθρώπων και εκτός Εταιρείας.
 8. Το προσωπικό που εργάζεται εκτός των εγκαταστάσεων (τεχνικοί) έχει προμηθευθεί με όλα τα απαραίτητα προϊόντα (αντισηπτικό χεριών, γάντια, μάσκα, προστατευτικά παπουτσιών) προκειμένου να εκτελεί τις εργασίες του με κάθε ασφάλεια.

Επιπρόσθετα Μέτρα

 • Υπάρχει καθημερινή ενημέρωση σε όλους τους εργαζομένους με ταυτόχρονη παρουσίαση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής που πρέπει να ακολουθούν
 • Ενισχύθηκε ο καθαρισμός των γραφείων και εγκαταστάσεών μας σε επίπεδο συνεχούς καθαρισμού καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας
 • Ενισχύθηκαν τα ατομικά μέτρα υγιεινής των εργαζομένων με την παροχή των κατάλληλων μέσων, σύμφωνα με τις οδηγίες των φορέων (γαντιών, μασκών και αντισηπτικών). Όλοι οι προσερχόμενοι στις εγκαταστάσεις μας θερμομετρούνται προληπτικά και συμπληρώνουν έντυπο γενικής δήλωσης κατάστασης υγείας.
 • Θεσπίστηκε υποχρεωτική πολιτική τηλεργασίας για το προσωπικό προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι, έχοντας πλήρη και ασφαλή πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας, μπορούν να δεχτούν αλλά και να εξυπηρετήσουν απρόσκοπτα, κάθε ζήτησή σας για προσφορές και υπηρεσίες της ευρείας γκάμας του εταιρικού μας portfolio.

Παραμένουμε ατομικά, εταιρικά και κοινωνικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για να παραμείνουμε υγιείς!

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 101

Τεύχος 101

17-03-2020

Security Report, Τεύχος 101

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Jamming σε ασύρματα συστήματα συναγερμού. Τα ασύρματα οικιακά συστήματα ασφαλείας, αρχίζουν και γίνονται όλο και δημοφιλέστερα, ακόμα και για τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Δυστυχώς όμως, όσο αυξάνεται η τεχνολογία, άλλο τόσο αυξάνονται και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να εισέλθουν σε μία κατοικία. Οι επιθέσεις παρεμβολών ή παρακώλυσης επικοινωνιών, γνωστές και ως jamming, είναι οι επιθέσεις που σκόπιμα ή μη προκαλούνται στο σήμα του πομπού, το...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.