diagonismos
Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 | 10:37

Το 5G ως εργαλείο στη μάχη για την καταπολέμηση του COVID-19

Εργαλείο για τη βελτίωση των συστημάτων δημόσιας υγείας και την ενίσχυσή τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς κινητών επικοινωνιών, 5G.

Εργαλείο για τη βελτίωση των συστημάτων δημόσιας υγείας και την ενίσχυσή τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς κινητών επικοινωνιών, 5G. Δυνατότητες της τεχνολογίας 5G, όπως οι υψηλές ταχύτητες και η γρήγορη απόκριση, θα μπορούσαν - σύμφωνα με τους αναλυτές - να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της πρόληψης και της θεραπείας της πανδημίας και να στηρίξουν τα συστήματα περίθαλψης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο μέλλον.

Τη δυναμική της τεχνολογίας 5G να εξελιχθεί σε εργαλείο κατά του κορωνοϊού μελετά η έρευνα “Καταπολεμώντας το COVID-19 με το 5G: Ευκαιρίες βελτίωσης των συστημάτων Δημόσιας Υγείας”. Στη μελέτη, την οποία δημοσίευσαν η Huawei και η Deloitte, αναλύονται παραδείγματα ελέγχου και θεραπείας του COVID-19 στην Κίνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι απαιτήσεις των διαφόρων φορέων κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η μελέτη σημειώνει ότι η τεράστια έκταση, η μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού και η ποικιλότροπη απαίτηση δικτυακών πόρων, καθιστούν την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας και της ανταλλαγής δεδομένων ακόμη πιο σημαντική για τα άτομα που έχουν προσβληθεί, καθώς και για τον έλεγχο της επιδημίας. “Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης επωφελείται από τους βελτιωμένους χρόνους απόκρισης, την παρακολούθηση ασθενών, τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων, την εξ αποστάσεως συνεργασία και την κατανομή των πόρων”, αναφέρει η μελέτη.

“Έξυπνα” ασθενοφόρα
Με βάση την ανάλυση τυπικών εφαρμογών του 5G, όπως η 5G+ θερμική απεικόνιση, τα “έξυπνα” ασθενοφόρα 5G με παρακολούθηση HD 4K και εξ αποστάσεως ιατρική πλατφόρμα διαβούλευσης 5G, η μελέτη επισημαίνει διαπιστώνει ότι οι δυνατότητες υψηλών ταχυτήτων και γρήγορης απόκρισης της νέας τεχνολογίας μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις μετάδοσης δεδομένων κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας. Επίσης, προσφέρουν δυνατότητες για νέες ιδέες και μεθόδους θεραπείας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους αναλυτές, η επιτυχία των εφαρμογών 5G στον τομέα της δημόσιας υγείας θα μπορούσε, επίσης, να προτρέψει τις επιχειρήσεις σε άλλους τομείς να αξιοποιήσουν τη δημοτικότητα του 5G και να διερευνήσουν νέες εφαρμογές της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές του 5G που χρησιμοποιούνται στον επιδημιολογικό έλεγχο θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός πιο αποτελεσματικού μοντέλου διαχείρισης “έξυπνων” πόλεων. Η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων 5G μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς διαχείρισης αστικού σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού της κυκλοφορίας, της ευφυούς δημόσιας ασφάλειας και της έξυπνης προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και να εμπνεύσει τις δημοτικές αρχές να διερευνήσουν νέα μοντέλα διαχείρισης της πόλης.

Πηγή: sepe.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 103

Τεύχος 103

21-05-2020

Security Report, Τεύχος 103

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. Ανίχνευση πυρετού με θερμικές κάμερες και βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης. Το έτος 2020 αναμένεται να είναι ιδιαίτερο μετά το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19. Διαβάστε στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των θερμικών καμερών και των συσκευών ελέγχου πρόσβασης για την ανίχνευση πυρετού. Thermal Body Temperature Monitoring. Την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου ο παρουσιαστής της Dahua Jacek Weglarz παρουσίασε για...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.