Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 | 10:38

Home Office #LikeABosch!

Tips για ασφαλή εργασία από το σπίτι

Tips για ασφαλή εργασία από το σπίτι από την Bosch!

 

Tips για ασφαλή εργασία από το σπίτι από την Bosch!

Πως να δουλεύουμε από το σπίτι με υγεία και ασφάλεια

1)Επιλέγουμε να εργαζόμαστε σε κατάλληλο γραφείο ή σε τραπέζι με ανάλογα χαρακτηριστικά γραφείου (ύψος – διαστάσεις- χώρος).

2)Επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε κατάλληλο κάθισμα εργασίας. Ιδανικά (καρέκλα γραφείου) με ρύθμιση ύψους και στήριξη πλάτης. Σε άλλη περίπτωση προτιμούμε καρέκλα με πλάτη.

3)Αποφεύγουμε να εργαζόμαστε με τον φορητό υπολογιστή στα πόδια μας ή και σε ακατάλληλες θέσεις (καναπές κ.α). Η χρήση φορητού υπολογιστή πρέπει να ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με τον υπολογιστή σε γραφείο.

4)Γνωρίζουμε ότι σωστή θέση εργασίας σημαίνει:

Η οθόνη να είναι τοποθετημένη ευθεία από τον χρήστη και σε ύψος ώστε να μην χρειάζεται στρέψη του αυχένα (περίπου το κέντρο της οθόνης στο ύψος των οφθαλμών). Πρέπει να αποφεύγονται οι αντανακλάσεις (χρήση κουρτινών και κατάλληλη επιλογή θέσης τοποθέτησης του γραφείου). Το πληκτρολόγιο να επιτρέπει ελευθερία κινήσεων και να αποφεύγεται η κόπωση βραχιόνων-αγκώνων. Η θέση εργασίας πρέπει να υποστηρίζει ελευθερία κινήσεων (ελεύθερος χώρος για την κίνηση της καρέκλας).

5)Φροντίζουμε ώστε ο χώρος εργασίας να αερίζεται επαρκώς, να έχει κατάλληλη θερμοκρασία και να μην υπόκειται σε ρεύματα αέρα.

6)Επιλέγουμε να κάνουμε συχνά διαλείμματα.

7)Αποφεύγουμε να εργαζόμαστε βραδινές ώρες.

8)Φροντίζουμε για την ευταξία του χώρου και την ασφαλή τοποθέτηση αντικειμένων σε ράφια.

9)Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε φθαρμένες ηλεκτρικές παροχές, ενώ τα καλώδια και πολύπριζα να είναι τοποθετημένα ώστε να μην εμπλέκονται με τον χώρο εργασίας και την ελευθερία κινήσεων.

10)Προσπαθούμε να αποφεύγουμε να ασκούμε παράλληλες δραστηριότητες (πχ μαγείρεμα) ταυτόχρονα με την εργασία.

11)Προσέχουμε ώστε η θέση εργασίας να μην είναι κοντά σε πηγές θερμότητας (δίπλα σε κουζίνες, θερμάστρες), κάτω ή δίπλα από ηλεκτρικούς πίνακες.

12)Φροντίζουμε να απομονώνουμε κατά το δυνατό πηγές θορύβου και απόσπασης προσοχής (πχ ανοικτή τηλεόραση).

13)Φροντίζουμε να έχουμε ένα βασικά εξοπλισμένο φαρμακείο πρώτων βοηθειών.

14)Να θυμάμαι ότι σε κάθε σπίτι, ανεξάρτητα της εργασίας, καλό είναι να υπάρχει ένας πυροσβεστήρας (κατά προτίμηση ξηρής σκόνης 6 κιλών), ελεγμένος και λειτουργικός του οποίου να γνωρίζουμε την χρήση.

15)Όταν ο εξοπλισμός εργασίας μας έχει χορηγηθεί από την εταιρεία μας (πχ υπολογιστής οθόνη πληκτρολόγιο, εκτυπωτές, τηλέφωνο κλπ.), φροντίζουμε να ενημερώνουμε την εταιρεία για κάθε ανάγκη συντήρησής του.

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.