Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
8 Απριλίου 2020 11:17

Πάσχα: Έλεγχοι με drone και ελικόπτερα

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F0c79087b50bebda8af2808251372beca XL

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πιθανότερο την Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ ενόψει του Πάσχα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πιθανότερο την Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ ενόψει του Πάσχα. Η κυβέρνηση αλλά και η επιστημονική ομάδα του υπουργείου Υγείας τονίζουν σε όλους τους τόνους πως θα πρέπει οι πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα.

Η περίοδος είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για την πορεία της φονικής νόσου η οποία στην Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες χώρες, οι ρυθμοί εξάπλωσης την δεδομένη χρονική στιγμή είναι ιδιαιτέρως χαμηλοί. Ωστόσο η κυβέρνηση δεν θα περιοριστεί μόνο στις εκκλήσεις, αλλά θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει ακόμα και τους απείθαρχους να ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι έλεγχοι που θα διαρκέσουν από το Σάββατο του Λαζάρου έως και την Κυριακή του Πάσχα, θα είναι ιδιαιτέρως αυστηροί και εκτός από την ΕΛΑΣ σημαντικό ρόλο θα έχει και το Λιμενικό.

Παράλληλα θα επιστρατευτούν drone αλλά και τα ελικόπτερα της ΕΛΑΣ προκειμένου να παρακολουθούν από αέρος την κυκλοφορία στις εθνικούς οδούς, ενώ οι έλεγχοι θα διαρκούν όλο το 24ωρο στην περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να ταξιδέψουν την νύχτα.

Χρυσοχοΐδης: Οι απείθαρχοι αντιμετωπίζονται
Τα αυστηρά μέτρα δεν θα ισχύσουν μόνο στην Αττική αλλά και σε όλη την χώρα καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μετακινήσεις μεταξύ νομών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο Open δήλωσε αισιόδοξος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όλοι οι πολίτες θα πειθαρχήσουν, όπως το πράττουν όλο αυτό το διάστημα.

“Οι ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν, αυτοί αντιμετωπίζονται. Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι επιχειρησιακά ζητήματα και είναι τα στοιχειώδη που θα πρέπει να κάνει η ΕΛΑΣ. Όλοι θα μείνουμε σπίτι μας, για να προστατεύουμε την δημόσια υγεία και την κοινωνία μας” είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Περιπολίες στις εκκλησίες
Εκτός από τα διόδια και τα λιμάνια η Ελληνική Αστυνομία θα πραγματοποιεί περιπολίες έξω από τους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Παρά το γεγονός ότι οι ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο δεν αποκλείεται αρκετοί να προσέλθουν έξω από τους Ιερούς Ναούς όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στην Πάτρα.

Γι’ αυτό τον λόγο οι διοικητές των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων έχουν πάρει εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν εφ’ όσον χρειαστεί. Στην κυβέρνηση υπενθυμίζουν την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας η οποία προβλέπει την συνέχιση των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας για το διάστημα από 12/4 έως και 20/4, δηλαδή για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Πηγή: https://www.thetoc.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...