23/04/2020

Η Βοsch ετοιμάζει την παραγωγή μασκών για τον COVID-19

Η αόρατη παγκόσμια απειλή που λέγεται COVID-19 έχει ωθήσει την Bosch να διερευνά τρόπους με τους οποίους η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας

Η αόρατη παγκόσμια απειλή που λέγεται COVID-19 έχει ωθήσει την Bosch να διερευνά τρόπους με τους οποίους η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας. Καθημερινά εξετάζεται και αξιολογείται ένας μεγάλος αριθμός ιδεών και πρωτοβουλιών των ίδιων των εργαζομένων της, προκειμένου να υλοποιηθεί γρήγορα και να συμβάλει στην αναχαίτηση του ιού. Ένα πρώτο παράδειγμα αποτελεί το test ταχείας διάγνωσης για τον COVID-19 που ανέπτυξε το τμήμα Health Care Solutions και δίνει αποτελέσματα σε λιγότερο από 2.5 ώρες.

Στις Η.Π.Α, η Bosch έχει μετατρέψει το εργοστάσιο της στο Άντερσον, σε μονάδα παραγωγής αντισηπτικών για εσωτερική χρήση - περίπου 1.000 λίτρα την εβδομάδα θα προορίζονται για το προσωπικό όλης της παραγωγής της Βοsch στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Κίνα, η Εταιρεία έχει προχωρήσει σε δωρεές αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ συνολικά για την υποστήριξη του συστήματος υγείας, όπως η παροχή ηλεκτρικών εργαλείων για το χτίσιμο νέων νοσοκομείων και η παροχή πλυντηρίων ρούχων και ιονιστών-καθαριστών αέρος, ενώ στην Ισπανία και τη Βραζιλία, η Bosch συμμετέχει σε μια κοινοπραξία αρκετών εταιρειών που διερευνούν τις δυνατότητες παραγωγής αναπνευστήρων για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.

Στη μάχη κατά του κορονοϊού, ένας άλλος τρόπος να μειωθεί ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι οι προστατευτικές μάσκες προσώπου. Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, η Bosch έστησε δύο πλήρως εξοπλισμένες γραμμές παραγωγής προστατευτικών μασκών σε εργοστάσιο της, στο Feuerbach. «Η ζήτηση αυξάνεται παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετές μάσκες στην αγορά. Μέσω της δικής μας παραγωγής, ελπίζουμε να διασφαλίσουμε ότι οι συνεργάτες μας θα έχουν επαρκή και συνεχή προστασία. Η υγεία τους αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.», εξηγεί η Project Manager Heike Wurst.

Τι είδους μάσκα, συγκεκριμένα, θα παράγει η Bosch;

Μια ερευνητική ομάδα της Bosch, με επικεφαλής τον Bernd Reinsch, συνεργάστηκε με τον ειδικό σε θέματα ιατρικών αναλωσίμων, Falko Papenfuss, προκειμένου να αξιολογήσει τα διάφορα είδη μάσκας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου κατέληξαν σε μια μάσκα που να προστατεύει το στόμα και τη μύτη με ένα ειδικό φίλτρο. Στην συγκεκριμένη μάσκα το εξωτερικό και το εσωτερικό της στρώμα θα είναι κατασκευασμένα από μη υφασμένο ύφασμα. Επίσης το κεντρικό τμήμα της μάσκας θα έχει ένα στρώμα φίλτρου στη μέση. Αυτό το στρώμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού είναι πολύ πυκνό, έτσι ώστε να φιλτράρει τα σταγονίδια πολύ πιο αποτελεσματικά από το βαμβάκι ή άλλα υφάσματα. «Σχεδιάζουμε οι μάσκες αυτές να πάρουν την πιστοποίηση που χρειάζεται ώστε να μπορούν να φορεθούν από τους συνεργάτες μας και εκτός εργασιακού χώρου. Θέλουμε να δείξουμε στους συνεργάτες μας ότι οι μάσκες μας είναι απόλυτα ασφαλείς και πληρούν τα καθορισμένα κριτήρια ποιότητας», επισήμανε η Heike Wurst.

Η πρώτη αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής βρίσκεται επί του παρόντος στο χώρο παραγωγής ATMO στο Feuerbach, με την έναρξη της να προγραμματίζεται για μέσα στον Μάιο. Τρέχοντας σε τρεις βάρδιες, κάθε γραμμή θα μπορεί να παράγει έως και 120.000 μάσκες προσώπου ημερησίως για να τις παρέχει σε συνεργάτες της Βosch σε όλο τον κόσμο.

 

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.