Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 | 11:41

Η Amazon χρησιμοποιεί θερμικές κάμερες στις αποθήκες της για την ανίχνευση πυρετού

Η Amazon προσπαθεί να ελέγξει την εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων της, με την τελευταία τακτική να είναι η εγκατάσταση θερμικών καμερών στις αποθήκες της.

Η Amazon προσπαθεί να ελέγξει την εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων της, με την τελευταία τακτική να είναι η εγκατάσταση θερμικών καμερών στις αποθήκες της.

Αρχικά, η Amazon αποφάσισε να χρησιμοποιήσει θερμόμετρα για να ελέγχει τη θερμοκρασία των εργαζομένων, καθώς και να τους παρέχει μια μάσκα προσώπου για να εργαστούν. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία συνειδητοποίησε ότι είναι πιο αποτελεσματικό να εγκατασταθούν θερμικές κάμερες που μπορούν να ανιχνεύσουν άτομα με αυξημένη θερμοκρασία σώματος υποδηλώνοντας ότι έχουν πυρετό. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης των καμερών είναι ότι απαιτούν πολύ λιγότερη επαφή από το να ελέγχει κανείς τη θερμοκρασία κάθε εργαζομένου.

Μέχρι στιγμής, "τουλάχιστον έξι αποθήκες" είχαν εγκαταστήσει τις κάμερες και υπάρχουν σχέδια για την προσθήκη τους σε εισόδους εργαζομένων και στα καταστήματα Whole Foods. Όποιος εντοπιστεί με πυρετό από τις κάμερες θα λάβει περαιτέρω έλεγχο της θερμοκρασίας του για να υπάρχει μια πιο ακριβής γνωμάτευση και να καθοριστεί εάν πρέπει να πάει σπίτι και να απομονωθεί.

Οι εργαζόμενοι του Amazon, που επέλεξαν να παραμείνουν ανώνυμοι, δήλωσαν ότι οι κάμερες επιτρέπουν μια πολύ ταχύτερη διαδικασία από τους μεμονωμένους ελέγχους θερμοκρασίας που αντικαθιστούν. Σημαίνει επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει κοντά σε άλλους εργαζόμενους, κάτι που θα αύξανε τον κίνδυνο μόλυνσης.

Το πόσο γρήγορα η Amazon μπορεί να τοποθετήσει τις κάμερες σε όλες τις αποθήκες της και τις τοποθεσίες Whole Foods θα καθοριστεί από την προμήθεια. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι θερμικές κάμερες έχουν μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή και το Amazon διαθέτει 110 κέντρα μόνο στις ΗΠΑ (πάνω από 175 παγκοσμίως), καθώς και 487 καταστήματα Whole Foods. Ας ελπίσουμε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την προγραμματισμένη διαδικασία δοκιμών και θα λειτουργήσει γρήγορα ως ένας άλλος τρόπος περιορισμού του ποσοστού μόλυνσης.

 

Πηγή: https://gr.pcmag.com/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.