Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 | 10:34

Περισσότερα από 267 εκατομμύρια προφίλ χρηστών του Facebook πωλούνται στο dark web

Μια βάση δεδομένων που περιέχει περισσότερα από 267 εκατομμύρια προφίλ Facebook πωλήθηκε στο Dark Web (σκοτεινό ιστό) και σε φόρουμ εισβολής για 623 δολάρια.

Μια βάση δεδομένων που περιέχει περισσότερα από 267 εκατομμύρια προφίλ Facebook πωλήθηκε στο Dark Web (σκοτεινό ιστό) και σε φόρουμ εισβολής για 623 δολάρια. Τα συγκεκριμένα προφίλ του Facebook δεν περιλαμβάνουν κωδικούς πρόσβασης αλλά δυστυχώς περιέχουν άλλες σημαντικές λεπτομέρειες όπως διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου, προσωπικά στοιχεία και άλλα.

Αυτό ξεκίνησε με τον ερευνητή ασφαλείας Bob Diachenko ο οποίος ανακάλυψε μια βάση δεδομένων (Elasticsearch) με περισσότερα από 267 προφίλ Facebook- κυρίως ανθρώπων από τις ΗΠΑ. Έγινε προσπάθεια για διαγραφή των δεδομένων ωστόσο όπως αποδείχθηκε, τα δεδομένα είχαν αντιγραφεί, ενώ επίσης βρέθηκαν ακόμη 42 εκατομμύρια καινούργια παραβιασμένα προφίλ.

Σε αυτήν τη βάση δεδομένων άγνωστοι χάκερ άφησαν ένα μήνυμα προειδοποιώντας τους χρήστες να διατηρήσουν τους διακομιστές (servers) τους ασφαλείς, ενώ όπως φάνηκε σε αυτή τη βάση δεδομένων υπήρχαν πληροφορίες των προφίλ που αντιγράφηκαν, όπως διευθύνσεις email, η ημερομηνία γέννησης και το φύλο των χρηστών. Πιστεύεται ότι αυτοί οι διακομιστές ανήκαν σε εγκληματική οργάνωση που έκλεψε όλα τα δεδομένα χρησιμοποιώντας το API (Application Program Interface/ Διασύνδεση Προγραμματισμού Εφαρμογών) του Facebook προτού αφαιρεθεί.

Η εταιρεία πληροφοριών Cybersecurity, Cyble, ανακάλυψε ότι τα κλεμμένα δεδομένα του Facebook είχαν πωληθεί στον σκοτεινό ιστό (dark web). Η Cyble αγόρασε τη βάση δεδομένων για να διεξαγάγει έρευνα σχετικά με τον τρόπο διαρροής των δεδομένων του Facebook. Αν και τα κλεμμένα δεδομένα δεν περιέχουν κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απάτες όπως scamming, phishing και άλλα ηλεκτρονικά εγκλήματα.

 

Πηγή: https://www.csii.gr/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.