06/05/2020

Γαλλία: Κάμερες θα «περιφρουρούν» τους πολίτες στην μετα-καραντίνα εποχή

Κάμερες παρακολούθησης στη Γαλλία θα «επιβλέπουν» αν τηρείται το μέτρο χρήσης μασκών καθώς και των απαιτούμενων αποστάσεων

Κάμερες παρακολούθησης στη Γαλλία θα «επιβλέπουν» αν τηρείται το μέτρο χρήσης μασκών καθώς και των απαιτούμενων αποστάσεων από τους πολίτες, όταν οι περιορισμοί απαγόρευσης χαλαρώσουν την επόμενη εβδομάδα.

Η παραθεριστική πόλη των Καννών στην Κυανή Ακτή έχει δοκιμάσει το λογισμικό παρακολούθησης, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε υπαίθριες αγορές και σε λεωφορεία, ωστόσο δεν είναι σαφές πόσες πόλεις θα υιοθετήσουν αυτή την ψηφιακή παρακολούθηση.

Όπως αναφέρει το BBC σε δημοσίευμά του, η γαλλική εταιρεία Datakalab υπογραμμίζει ότι το λογισμικό της δεν παραβιάζει τη νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων της ΕΕ. «Καμία εικόνα δεν αποθηκεύεται, διασφαλίζοντας ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα» επισημαίνει, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με το δημαρχείο των Καννών εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων στις 11 Μαΐου.

Σε κίνδυνο η ιδιωτική ζωή;
Πολλές καινοτομίες υιοθετούνται παγκοσμίως προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19 και η χρήση αυτών των εργαλείων, σύμφωνα με τους νόμους έκτακτης ανάγκης, έχει προκαλέσει ανησυχία για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

Το γαλλικό σύστημα επιτήρησης περιλαμβάνει μια αυτόματη ειδοποίηση προς τις αρχές της πόλης και την αστυνομία όπου εντοπίζονται παραβιάσεις της μάσκας και δεν τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ωστόσο, η Datakalab επιμένει ότι δεν πρόκειται περί «αναγνώρισης προσώπου», καθώς το σύστημα δεν αποθηκεύει δεδομένα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι αλγόριθμοί της μπορούν να ενσωματωθούν σε υπάρχοντα συστήματα σε δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία, σταθμοί, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα.

Ο δήμαρχος των Καννών, David Lisnard, δήλωσε πως «αυτή η τεχνολογία δεν αναγνωρίζει τους ανθρώπους, αλλά μας δίνει μόνο μαθηματική ανάλυση για να καλύψουμε τις ανάγκες των ανθρώπων».

Από τις 11 Μαΐου οι μάσκες προσώπου θα είναι υποχρεωτικές στη Γαλλία για τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ και τα καταστήματα θα έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητούν από τους πελάτες να φορούν μάσκες και να διασφαλίζουν ότι παραμένουν σε απόσταση ενός μέτρου μεταξύ τους.

 

Πηγή: in.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.