Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 7 Μαϊος 2020 | 10:31

Κορωνοϊός: Δοκιμάστηκαν θερμικές κάμερες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Σε επαφές με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την προοπτικής χρηματοδότησης της εγκατάστασης θερμικών καμερών στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης

Σε επαφές με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την προοπτικής χρηματοδότησης της εγκατάστασης θερμικών καμερών στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης, βρίκονται οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πρωτοβουλία έχει αναλάβει η πρόεδρος της επιτροπής δικαστικού μεγάρου, πρόεδρος εφετών Καλλιρόη Χειμαριού.Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο ειδήσεων, χθες το μεσήμερι έγινε παρουσίαση της «θερμικής πύλης» από υπαλλήλους εταιρίας που παρέχει σχετικές υπηρεσίες, με στόχο να εξεταστεί εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της θερμοκρασίας όσων εισέρχονται στο δικαστικό μέγαρο.

Το σύστημα θερμομέτρησης φέρεται να υποστηρίζει καταγραφή εικόνας με ειδικό λογισμικό διαχείρισης, ενώ διαθέτει κάμερες και αισθητήρες που μετρούν τις θερμοκρασίες των εισερχομένων.Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι εισερχόμενοι στο Πρωτοδικείο Αθηνών θερμομετρούνται υποχρεωτικά κατά την είσοδο από κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σε περίπτωση διαπίστωσης μη φυσιολογικής θερμοκρασίας θα απαγορεύεται η είσοδος και θα ειδοποιείται ο Ε.Ο.Δ.Υ. Προς τούτο προτείνουμε οι συνάδερφοι να προσέρχονται τουλάχιστον τριάντα λεπτά νωρίτερα της ώρας δικασίμου.Οι πρακτικές αυτές εγείρουν σημαντικά ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένωνΠριν από λίγες ημέρες, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία θερμοκαμερών και άλλων εφαρμογών σε χώρους που έχει πρόσβαση το κοινό και εργαζόμενοι.

 

Πηγή: https://www.lawspot.gr/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.