Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 | 10:52

Θερμικές κάμερες σε Λύκεια της Γλυφάδας:Θερμομετρήσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους τα σχολεία της χώρας για να υποδεχθούν, αρχικά, τους μαθητές της Γ' Λυκείου.


Ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους τα σχολεία της χώρας για να υποδεχθούν, αρχικά, τους μαθητές της Γ' Λυκείου.

Τα συναρμόδια υπουργεία και ο ΕΟΔΥ έχουν λάβει μια σειρά μέτρων για τα σχολεία προκειμένου να μη «πυροδοτηθεί» ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορωνοϊού. Ηδη από χθες, γνωστοποιήθηκε ότι στα σχολεία του δήμου Γλυφάδας θα γίνονται θερμομετρήσεις σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που εισέρχονται στις μονάδες.

Επιπλέον, όμως, σε σχολεία της Γλυφάδας έχουν ήδη τοποθετηθεί θερμικές κάμερες προκειμένου να «βλέπουν» τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν υψηλότερη από το φυσιολογικό θερμοκρασία. Μιλώντας στο OPEN TV, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου υποστήριξε ότι το μέτρο με τις θερμικές κάμερες στα σχολεία «ξεκίνησε από τα Λύκεια, καθώς είναι δυσεύρετες στην αγορά αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε με κάμερες και θερμόμετρα με υπέρυθρες που δεν χρειάζονται επαφή. Θα γίνεται θερμομέτρηση σε όλα τα σχολεία, για όσο χρειαστεί, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτουμε.»

Ο κ. Παπανικολάου υποστήριξε ότι οι θερμικές κάμερες χρησιμοποιούνται και στο εξωτερικό και πως προτού αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία για τα σχολεία, ο δήμος Γλυφάδας είχε επαφές με ειδικούς του ΕΟΔΥ. «Λάβαμε τη σύσταση ότι το μέτρο είναι χρήσιμο. Εστω και ένα παιδί να εντοπίσουμε είναι σημαντική ωφέλεια» τόνισε καταλήγοντας ο δήμαρχος Γλυφάδας.


Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.