Ειδήσεις . Security News
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 | 10:47

Θερμικές κάμερες, αντισηπτικά και χρήση μάσκας στο Αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού

Θερμικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκολ (CDG) για να ανιχνεύουν κατά την άφιξή τους πιθανούς φορείς της Covid-19.
Θερμικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκολ (CDG) για να ανιχνεύουν κατά την άφιξή τους πιθανούς φορείς της Covid-19.

Η κάμερα επιτρέπει να αναγνωρίζονται ανάμεσα στους ταξιδιώτες, αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους, οι επιβάτες με θερμοκρασία πάνω από 38 βαθμούς, σημαδεύοντας το περίγραμμα του προσώπου, θολό, με κόκκινο πλαίσιο, όπως επισημαίνει ο όμιλος ADP που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια, η θερμοκρασία επιβεβαιώνεται με ένα θερμόμετρο χωρίς επαφή και ο ταξιδιώτης οδηγείται στην ιατρική υπηρεσία εκτάκτων περιστατικών του αεροδρομίου, όπου μπορεί να εξεταστεί για πιθανή μόλυνση από τον ιό.

Η ADP αγόρασε 12 κάμερες αυτού του τύπου που εγκατέστησε βάσει του πλαισίου που ορίζει η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (Cnil) "για να πείσει τον οιονδήποτε ότι οι αεροπορικές μεταφορές είναι ασφαλές μέσο μεταφοράς", σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου ADP Εντουάρ Αρκράιτ.

«Η ασφάλεια της υγείας είναι η διαδοχή των μέτρων ελέγχου, επαγρύπνησης που επιτρέπει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ελεγχόμενου και εμπιστοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Ντεμπαρί κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο το αεροδρόμιο.

Σαράντα ανέπαφοι διανεμητές υδροαλκοολικού τζελ έχουν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο, όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Παντού σημάδια στο έδαφος καλούν τους ταξιδιώτες να διατηρούν την απόσταση μεταξύ τους.

Στους σταθμούς ελέγχου ασφαλείας, οι ψηλαφήσεις περιορίζονται στο ελάχιστο και οι κάδοι, που προορίζονται για τα αντικείμενα των ταξιδιωτών, απολυμαίνονται συστηματικά.

"Ζήτησα από την Air France να είναι πολύ προσεκτική" όσον αφορά το ποσοστό πλήρωσης των αεροσκαφών, σήμερα από 45 έως 50% για τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων και σχεδόν 30% για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων", εξήγησε ο Ντεμπαρί, ενώ προκαλεί αντιπαράθεση το θέμα της απόστασης μεταξύ επιβατών μέσα στο αεροπλάνο.

"Αυτή είναι σήμερα η προστασία της υγείας στο εύθραυστο περιβάλλον που βιώνουμε. Αύριο θα πρέπει να συμφωνήσουμε στα υγειονομικά στοιχεία για την επανεκκίνηση της κυκλοφορίας", συνέχισε.

Στο Παρίσι, ο όμιλος ADP έκλεισε το αεροδρόμιο Ορλί, νοτίως της πρωτεύουσας, και συγκέντρωσε όλες τις δραστηριότητες στο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ όπου η κυκλοφορία παραμένει εξαιρετικά χαμηλή. Οι τερματικοί σταθμοί 1, 3, 2C, 2D και 2G είναι κλειστοί και οι πτήσεις μεταφέρθηκαν στους τερματικούς σταθμούς 2E, 2F και 2A.

Χθες, Τετάρτη, το Σαρλ ντε Γκολ δέχτηκε 8.000 επιβάτες έναντι 300.000 παλαιότερα για τα δύο αεροδρόμια σε μια κανονική ημέρα (από τους οποίους 100.000 στο Ορλί).

Πηγή: ΑΜΠΕ
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.