21/05/2020

Το Facebook σχεδιάζει τη δημιουργία υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους όσο η περιφέρεια της Γης

Το Facebook συνεργάζεται με εταιρείες τηλεπικοινωνιών για τη δημιουργία ενός υποθαλάσσιου καλωδίου 37.000 χλμ. για την παροχή γρήγορου Ίντερνετ σε 16 αφρικανικές χώρες.

Το Facebook συνεργάζεται με εταιρείες τηλεπικοινωνιών για τη δημιουργία ενός υποθαλάσσιου καλωδίου 37.000 χλμ. για την παροχή γρήγορου Ίντερνετ σε 16 αφρικανικές χώρες.

Το μήκος του, σχεδόν όσο αυτό της περιφέρειας της Γης, θα το κάνει ένα από τα μακρύτερα που έχουν φτιαχτεί ποτέ, όπως τονίζει ο «βασιλιάς» της κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνει το BBC, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσπαθειών από το Facebook για να προσεγγίσει τους νεαρότερης ηλικίας πληθυσμούς της Αφρικής. Θα είναι έτοιμο προς χρήση ως το 2024 και θα παρέχει χωρητικότητα τριπλάσια όλων των καλωδίων που εξυπηρετούν την Αφρική αυτή τη στιγμή.


«Όταν ολοκληρωθεί, αυτή η νέα διαδρομή θα παρέχει αναγκαία χωρητικότητα και αξιοπιστία Ίντερνετ ανά την Αφρική, θα υποστηρίζει μια ταχεία ανερχόμενη ζήτηση για χωρητικότητα στη Μέση Ανατολή και θα υποστηρίζει περαιτέρω ανάπτυξη των 4G, 5G και της ευρυζωνικής πρόσβασης για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους» ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο επίσημο blog του το Facebook.

Η Αφρική βρίσκεται πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά στην πρόσβαση στο Ίντερνετ, με 4 στους 10 ανθρώπους ανά την ήπειρο να έχουν πρόσβαση, τη στιγμή που ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 6 στους 10. Ωστόσο η ήπειρος παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες για τις εταιρείες τεχνολογίας, με πληθυσμό 1,3 δισ.

Το κόστος του προγράμματος 2Africa, που θα συνδέει την ήπειρο με την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, δεν αποκαλύφθηκε, μα το Bloomberg ανέφερε πως θα ήταν κοντά στο 1 δισ. δολάρια. Το καλώδιο θα κατασκευαστεί από την Alcatel Submarine Networks της Nokia Oyj, θα περνά από τον Ατλαντικό, τον Ινδικό, τη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα. Θα είναι θαμμένο βαθύτερα από προηγούμενα συστήματα για καλύτερη προστασία.

 

 

Πηγή: https://www.fortunegreece.com/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.