Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 | 10:28

Παρίσι: Απαγορεύθηκε η χρήση drones για την επιτήρηση των πολιτών

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γαλλίας απαγόρευσε στις αρχές του Παρισιού να χρησιμοποιούν drones για να διασφαλίζουν ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τις οδηγίες για τον κορωνοϊό.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γαλλίας απαγόρευσε στις αρχές του Παρισιού να χρησιμοποιούν drones για να διασφαλίζουν ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τις οδηγίες για τον κορωνοϊό.

Το δικαστήριο δικαίωσε τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που προειδοποιούσαν ότι η χρήση των drones αποτελεί απειλή για τα προσωπικά δεδομένα.

Κατά των πτήσεων των drones στο Παρίσι- για τον εντοπισμό όσων δεν τηρούν τις αποστάσεις- είχαν προσφύγει οι οργανώσεις Human Rights League και Quadrature du Net, τονίζοντας γίνεται βιντεοσκόπηση πολιτών εν αγνοία τους, όπως και ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο για τη διατήρηση του σχετικού υλικού. Από τις 24 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου, η αστυνομία έκανε 251 πτήσεις παρακολούθησης με drones σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δύο οργανώσεις, από έκθεση της Γερουσίας.

Η αστυνομία του Παρισιού και αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας υποστήριξαν ότι με τα drones δεν επιχειρείται ταυτοποίηση των πολιτών, παρά μόνο παρακολούθηση για τυχόν παράνομες συγκεντρώσεις, ώστε να στέλνουν αστυνομικές δυνάμεις. Όμως, το δικαστήριο έκρινε ότι από τη στιγμή που οι κάμερες μπορούν να επιτρέψουν στην αστυνομία να ταυτοποιήσει τους ανθρώπους «υπάρχει ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν κατά παράβαση των κανονισμών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων». Πολλές χώρες και πόλεις σε όλο τον κόσμο επιστράτευσαν drones εν μέσω της καραντίνας, είτε για να μεταδίδουν μηνύματα για την προστασία από τον κορωνοϊό, είτε για να επιτηρείται η συμμόρφωση στα μέτρα.

Πλέον, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει, η κυβέρνηση της Γαλλίας θα πρέπει να εκδώσει διάταγμα το οποίο θα καθορίζει τους όρους χρήσης και να εξασφαλίσει έγκριση από την υπηρεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Εναλλακτικά, οι αρχές θα μπορούσαν να εξοπλίσουν τα drones με τεχνολογία που καθιστά αδύνατη την ταυτοποίηση των ανθρώπων, ανέφερε η δικαστική απόφαση. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ανεστάλη η παρακολούθηση με drones. Γνωστοποίησε ακόμη ότι από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών θα αναθεωρήσει τους τεχνικούς και τους νομικούς όρους, ώστε να υπάρξει συμμόρφωση με τις προϋποθέσεις που έθεσε το δικαστήριο. Η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κινήσεις κατά της χρήσης drones και σε άλλες γαλλικές πόλεις. «Δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο αυτή η απόφαση δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλη τη γαλλική επικράτεια», δήλωσε ο Πατρίς Σπινόσι δικηγόρος της οργάνωσης Human Rights League.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.