Ειδήσεις . Security News
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 | 10:46

Πτώση 14% στις πωλήσεις συσκευών, παγκοσμίως, το 2020 φέρνει η πανδημία

Πλήγμα στην παγκόσμια αγορά συσκευών επιφέρει η παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι συνέπειές της στην οικονομία.

Πλήγμα στην παγκόσμια αγορά συσκευών επιφέρει η παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι συνέπειές της στην οικονομία. Οι πωλήσεις συσκευών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα), σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να υποχωρήσουν το 2020 κατά περίπου 14% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, εξαιτίας του COVID-19. Σε απόλυτα μεγέθη, σύμφωνα με τους αναλυτές, στην παγκόσμια αγορά θα διατεθούν 1,9 δισ. συσκευές. Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται να υποχωρήσουν το 2020 κατά 10,5% έναντι του 2019, ενώ η μείωση στις πωλήσεις φορητών υπολογιστών, tablet και chromebooks θα είναι πιο αργή.


Η πτώση στην παγκόσμια αγορά συσκευών θα ήταν πολύ πιο απότομη, αν δεν υπήρχε το καθεστώς της εξ αποστάσεως εργασίας σε πολλές χώρες του κόσμου. “Η προβλεπόμενη πτώση στην αγορά των υπολογιστών θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Ωστόσο, το lockdown και τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της διασποράς του ιού, ανάγκασαν επιχειρήσεις και σχολεία να επιτρέψουν σε εκατομμύρια ανθρώπους να εργαστούν από το σπίτι και να τηλε-εκπαιδευτούν, γεγονός που αύξησε τις δαπάνες για νέα υπολογιστικές συσκευές”, εξηγεί η Gartner.

Η εταιρεία εκτιμά ότι περίπου ένας στους δύο εργαζόμενους (48%) θα παραμείνει σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας τουλάχιστον για ένα μεγάλο τμήμα του έτους. Η καθιέρωση της τηλε-εργασίας σε έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων αναμένεται να υποστηρίξει περαιτέρω την αγορά των φορητών υπολογιστών και των tablets.

“Αυτή η τάση σε συνδυασμό με την ανάγκη των εταιρειών για ευέλικτα επιχειρηματικά σχέδια επιχειρηματικής συνέχειας θα οδηγήσουν σε σταδιακή αντικατάσταση των σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών από φορητούς τόσο το 2021, όσο και το 2022”, αναφέρει η σχετική ανάλυση (Forecast: PCs, Ultramobiles and Mobile Phones, Worldwide, 2018-2024, April 2020 Update).

Επέκταση χρόνου ζωής των συσκευών
Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων προβλέπεται να μειωθούν κατά 14,6% το 2020, ενώ οι αποστολές smartphone θα επιτύχουν ελαφρώς πιο αργή πτώση κατά 13,7% σε ετήσια βάση, με την αγορά να διαμορφώνεται σε 1,3 δισ. μονάδες το 2020. Ενώ οι χρήστες έχουν αυξήσει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες επικοινωνίας με συναδέλφους, συνεργάτες, φίλους και συγγενείς στη διάρκεια του lockdown, η μείωση στα διαθέσιμα εισοδήματα θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότεροι καταναλωτές να προχωρήσουν σε αναβάθμιση των συσκευών τους. Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος ζωής των κινητών αναμένεται να επεκταθεί από 2,5 χρόνια το 2018 σε 2,7 έτη το 2020.

Ο ρόλος του 5G
Το τρέχον έτος, τα προσιτά σε επίπεδο τιμής τηλέφωνα 5G αναμενόταν να είναι ο καταλύτης για την αύξηση των αντικαταστάσεων κινητών, τάση που δεν ισχύει πλέον. Ως αποτέλεσμα τα κινητά τηλέφωνα τεχνολογίας 5G εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν μόνο το 11% των συνολικών πωλήσεων κινητών το 2020.

Συνολικά, οι δαπάνες για κινητά 5G θα επηρεαστούν στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη, εκτός από την Κίνα, όπου αναμένεται συνεχής επένδυση σε υποδομές 5G, επιτρέποντας στους παρόχους στην Κίνα να εμπορεύονται αποτελεσματικά τις συσκευές 5G.

 

Πηγή: sepe.gr

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.