09/06/2020

Δίπλωμα οδήγησης: κάμερες και μικρόφωνα σε αίθουσες εξετάσεων και οχήματα

Τέλος στο «λάδωμα» επιδιώκει να βάλει το υπουργείο Μεταφορών με τον καινούργιο τρόπο εξέτασης των υποψηφίων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Τέλος στο «λάδωμα» επιδιώκει να βάλει το υπουργείο Μεταφορών με τον καινούργιο τρόπο εξέτασης των υποψηφίων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή στην εκπαίδευση και τις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης φέρνει στο «φως» το «Έθνος της Κυριακής».

Θέλοντας πάνω απ’ όλα να βάλει τέλος στο «λάδωμα», το υπουργείο προσανατολίζεται στο να «τοποθετήσει» κάμερες και μικρόφωνα σε αίθουσες και οχήματα, ώστε να καταγράφεται όλη η εξέταση! Βέβαια, δεν θα γίνεται αναμετάδοση σε πραγματικό χρόνο, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα η καταγραφή να ελεγχθεί δειγματοληπτικά και θα διατηρείται στο αρχείο, ώστε να είναι στη διάθεση οποιουδήποτε σε περίπτωση αμφισβήτησης του αποτελέσματος της εξέτασης.

Στόχος το αδιάβλητο των εξετάσεων


Στόχος του υπουργείου είναι τόσο το αδιάβλητο των εξετάσεων όσο και η εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς, κυρίως στο κομμάτι των πρακτικών δοκιμασιών. Είναι ενδεικτικό, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, πως ενώ το ποσοστό επιτυχίας δεν ξεπερνά συνήθως το 50% στις θεωρητικές εξετάσεις, στις πρακτικές φτάνει περίπου το 73%, ενώ εκτοξεύεται σε ποσοστά ακόμα και… 95% στην περιφέρεια!

Για να γίνουν, πάντως… Big Brother αίθουσες και οχήματα, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κάτι το οποίο, όμως, δεν αποκλείεται, δεδομένου ότι το ζήτημα αφορά την προστασία δημοσίου συμφέροντος.

 

Πηγή: https://www.athensmagazine.gr/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.